Erzurumda Kesici Alet Yasağı Olayları Azalttı

Erzurumda Kesici Alet Yasağı Olayları Azalttı

ERZURUM'da yaralama ve öldürme olaylarının artması üzerine 2 yıl önce valilik kararı ile yasaklanan kesici ve delici aletlerin taşınmasında geçen yıla oranla yüzde 44, bıçakla yaralama olaylarında ise yüzde 65 azalma olduğu bildirildi....

ERZURUM'da yaralama ve öldürme olaylarının artması üzerine 2 yıl önce valilik kararı ile yasaklanan kesici ve delici aletlerin taşınmasında geçen yıla oranla yüzde 44, bıçakla yaralama olaylarında ise yüzde 65 azalma olduğu bildirildi. Emniyet Müdürü Kamil Karabörk gençleri, "Maksat dışı bıçak taşımayın" diye uyardı.

Erzurum'da güvenlik kuvvetlerinin son 8 ay içinde yaptığı aramalarda bugüne kadar 760 kişi bıçakla yakalandı. Bıçakla yakalananlara Kabahatler Kanunu'na göre para cezası kesildiğini anımsatan Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, geçen yıl ilk 8 ayda 112 bıçakla yaralama olayı yaşandığını, bu yıl alınan tedbirler sonucu yaralama olaylarında yüzde 65 azalma meydana geldiğini açıkladı. Bir önceki yılın Ramazan ayında 19 bıçakla yaralama olayı yaşandığını vurgulayan Kamil Karabörk, bu yılın Ramazan ayında ise bıçaklı olay sayısının 9'a düştüğüne dikkati çekti. Denetimlerin artarak devam edeceğine işaret eden Karabörg, bıçaklı kavga sayısının geçen yıla oranla yüzde 45 azaldığını belirtti.

İl İdaresi kanununa göre getirilen yasaklamaya uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesine göre idari para cezası kesildiğini ifade eden Emniyet Müdürü Kamil Karabörk şöyle konuştu:

"Valimiz Ahmet Altıparmak'ın üzerinde hassasiyetle durduğu bıçak taşıma olayını tamamen bitirene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda 12 olan önleyici hizmetler ekip sayısını 26'ya, güven timlerinin sayısını da 19'dan 61'e çıkardık. Bıçakla yaralama olayı sayısal açıdan her geçen ay biraz daha azalıyor. Özellikle gençlerimiz en ufak bir kavgada bıçak kullanılıyor. Bu da insanlarımızın yaralanmasına, sakat kalmasına hatta ölümüne neden oluyor. Yaptığımız denetimlerden çok iyi sonuçlar aldık. Bıçakla yaralama olayında geçen yıla oranla yüzde 44 bir azalma oldu. Hedefimiz bunu en aza indirmek. Üzerinde bıçak taşırken yakaladığımız gençlerin evlerine polisler psikolog eşliğinde gidiyor ve ailelerle görüşüyor. Ekiplerimiz bir taraftan arama yaparken diğer taraftan da okullarda öğrencilere eğitici bilgiler veriyor. Halkımızdan isteğimiz maksat dışı bıçık taşımamaları."

Öte yandan son valiler kararnamesi ile Antalya Valiliği'nden İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanan Erzurum eski valilerinden Sebahattin Öztürk, 23 Ocak 2012 günü Kış Sporları Festivali'in tanıtım toplantısında, Erzurum'da bıçakla öldürme ve yaralama olaylarının sürekli artış gösterdiğine dikkat çekmişti. Vali Öztürk, 2012'nin ilk ayında bıçaklı kavgalarda 3 kişinin öldüğünü ve 16 kişinin de yaralandığına bildirmiş, bunun üzerine Şubat ayında hazırlanan valilik kararı ile her türlü kesici ve delici aletin taşınmasını yasaamıştı.

FOTOĞRAFLI