• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Memurlara maaş farkı ödeniyor !
Bu haber çocuğu Facebook kullananlar için
''Gereksiz yere sezaryen yaptırdım''
Erzurum HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Erzurum'da Unıversıade'nin Yıldönümü Festivali

28.01.2012 05:53

Erzurum'da geçen yıl 27 Ocak'ta düzenlenen 2011 Üniversitelerarası Dünya Kış Oyunları'nın (UNIVERSIADE) 1. yıl dönümü nedeniyle bu sene ilk olarak organize edilen "Erzurum Kış Sporları Festivali" adeta buzda görsel şölene dönüşürken, muhteşemliğiyle nefes kesti.

Erzurum - Erzincan Karayolu üzerinde bulunan 3 binlik Buz Hokey Salonunda düzenlenen festival gecesine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Spordan Sorumlu Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Vali Sebahattin Öztürk'ün açılış konuşmalarıyla başlayan festival gecesinde daha sonra mikrofonu eline alan Mehmet Ali Şahin, Erzurum 2011 UNIVERSIADE başarısını anlattı.

Şahin, 2011 UNIVERSİADE'nin kolay alınmadığını ifade ederek, "Ben o zaman Spordan sorumlu bakan ve Başbakan Yardımcısıydım, Erzurum UNIVERSIADE'nin ardından dünyada kış sporları denilince akla gelen ilk kentlerimizden biri haline geldi. Biz bu organizasyonu kolay kazanmadık. Risk aldık. Yüzümüzün akıyla da çok güzel bir şekilde başardık" dedi.

HERKESİN DOĞRU BİLDİĞİ YALNIŞI BAKAN AKDAĞ ORTAYA KOYDU

Şahin'in ardından bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, birçok insanın doğru olarak bildiği yanlışı ortaya koydu. Bakan Akdağ, "Bir gerçeğe işaret etmek istiyorum" diyerek şöyle konuştu:

"Erzurum'da bulunan salonlarımız da dünyaca ünlü sporcular yetişecek. Ben buna inanıyorum. Anadolu'nun zirvesi Erzurum'dan yetişecek bu sporcular. Birçoğumuzu, herkes dünyada en fazla para kazanan sporcuları futbolcular olarak biliyor. Messi dünyada ene iyi futbolculardan birisi. En fazla parayı da onun kazandığı biliniyor. Ancak biz biliyoruz ki dünya da en fazla kazanan sporcular futbolcular değil buz hokeyi sporcuları."

Konuşmaların ardından Erzurum'da muhteşem buz festivali görseli başladı. Hayatlarında ilk kez karı ve buzu Erzurum'da gören Somalili çocuklar buz pateni yaparken, yüzlerce minik çocuk ta bir gösteriye imza attı. Ardından sürat pateni ve artistik buz pateni sporcuları gösterilerini sundu.

Gece ışık gösterisi ve Kardaki Sesler Halk Dansları topluluğunun gösterisiyle devam etti. Muhteşem gösteriler Buz Hokey Salonunu tıklım tıklım dolduran vatandaşların adeta nefesini kesti.

150
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !Fazla yağlarınızdan kurtulun''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmışOrhan Boran vefat etti !
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim