Esad'a şok ! O kenti de ele geçirdiler

Esad'a şok ! O kenti de ele geçirdiler
Güncelleme:

Muhalif Çatı Birliği Fetih Ordusu, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinin denetimini tamamıyla sağladı.

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Usame Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birleşik muhalif birliklerin 5 günden bu yana İldib kentinde Esad güçlerinin bulunduğu bina ve karargahlara ağır silahlarla düzenlediği saldırılar sonucunda bugün şehrin kontrolünü tamamıyla ele geçirdiğini söyledi.

Rejimin hava saldırılarına karşı halkın güvenli bölgelere taşındığını ifade eden İbrahim, "Şehir müzesi, hava istihbarat şubesi, kent terminali, İdlib merkezi ceazevi, valilik binası, şehir postanesi, cinayet şube büro amirliği ve birçok askeri ve güvenlik güçlerinin karargah olarak kullandığı yerlerin kontrolünü sağladık" dedi.

2-717.jpg
 
"Esad güçleri kaçıyor" iddiası
 

"Şehir içindeki çatışmalarda muhaliflere direnemeyen Esad güçleri, kentin güneyindeki Mastuma kışlasına doğru kaçıyor" diyen İbrahim, Suriyeordusunun hava saldırılarına karşı sivilleri daha güvenli bölgelere taşıdıklarını dile getirdi.
 
Çatışmalarda çok sayıda rejim askerini öldürdüklerini ve esir aldıklarını da vurgulayan İbrahim, bazı askerin kıyafet değiştirerek halka karıştığını ve bunlardan 40'a yakın "şebbihayı" yakaladıklarını iddia etti.
 
Fetih Ordusu'ndan Ebu Raşka ise "Kent merkezinin kontrolünü sağladık, Allah'ın izniyle güneydeki illere doğru ilerleyeceğiz. Beşşar, senin askerini eze eze sana doğru geliyoruz" dedi.
 
Fetih Ordusu'nun, Esad'ı destekleyen İdlib'e bağlı El-Fuaa köyünü de kuşattığı belirtildi.
 
Ahraru'ş Şam, Nusra Cephesi, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam ve Hak Tugayı (Livau'l- Hak) gibi gruplar, "Fetih Ordusu" (Ceyş'ul-Fetih) adı altında "İdlib'e ortak saldırı" düzenlemek amacıyla birleştiklerini açıklamıştı.