Esad'tan tüm dünyaya mesaj !

Esad'tan tüm dünyaya mesaj !
Güncelleme:

Esad: "Suriye-Rusya-İran-Irak ittifakı başarılı olmalı, aksi taktirde..."

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesi ile Rusya-İran ve Irak'ın oluşturduğu ittifakın mutlaka başarılı olması gerektiğini de söyledi. Esad aksi takdirde bölgenin bir yıkımla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

 

İran'ın Khaber Televizyonu'na konuşan Suriye lideri Esad, savaşın parçaladığı bir ülkede uzlaşmayı kolaylaştıracaksa istifa etmeye hazır olduğunu ifade etti. Bazı devletlerin terörist grupları desteklemeye devam ettiğini söyleyen Esad, Suriye çatışmanın siyasi çözüm olasılığının da düşük olduğunu kaydetti.
 
Ülkesi ile Rusya-İran ve Irak'ın oluşturduğu ittifakın mutlaka başarılı olması gerektiğini vurgulayan Beşar Esad, aksi takdirde bölgenin bir yıkımla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.
 
'RUSYA, SURİYE'YE HİÇBİR ŞEY EMPOZE ETMEDİ'

 
Esad, ABD liderliğindeki koalisyonun ülkesi ile Irak'taki hava saldırılarını da eleştirdi, saldırıların verimsiz olduğunu belirterek, "Saldırılar sadece terörizmin daha da yayılmasına neden oldu" dedi.
 
Esad, Rusya'nın özellikle ülkede süregelen kriz ile bağlantılı olarak, Suriye'ye asla herhangi bir şey empoze etmeye çalışmadığını belirtti.
 
Rusya, Suriye, İran ve Irak Suriye'de güvenlik ve istihbarat paylaşımı işbirliğini geçtiğimiz hafta kabul etti ve IŞİD'le mücadele çabalarını koordine etmekBağdat'ta bir bilgi merkezi kurdu.