Eşe tecavüzden 21 yıl hapis

Eşe tecavüzden 21 yıl hapis

Resmi nikahlı eşiyle isteği dışında ilişkiye giren kocaya tecavüzden 21 yıl hapis istendi.

Resmi nikâhlı karısının ‘İsteğim dışında ilişkiye girdi’ iddiasıyla şikâyetçi olduğu koca için savcılık 21 yıl hapis istedi. İddianameyi kabul eden mahkeme, duruşmaya gelmeyen koca için yakalama emri çıkardı.

Adana’da, Seyhan ilçesinde oturan Ö.P. (22) adlı genç kadın, geçen yıl 30 Mart’ta polis merkezine giderek kocası A.P.’nin (31) tecavüzüne uğradığı iddiasıyla şikâyetçi oldu. Kendisiyle zorla cinsel ilişkiye giren kocasının tecavüzün ardından kendisini dövdüğünü, tehdit ettiğini iddia eden genç kadının şikâyeti üzerine, Adana 7’nci Aile Mahkemesi, A.P. hakkında, 3 ay karısına ‘yaklaşmama kararı’ verdi.

3 FARKLI ‘SÜRÜNTÜ’

Soruşturma kapsamında, Ö.P.’den alınıp Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderilen sürüntü örneğine yapılan DNA testinde ise, genç kadından alınan örnekte kocasının yanı sıra kaynağı öğrenilemeyen bir kadın ve başka bir erkeğe ait DNA izine de rastlandı.

YAKALAMA EMRİ

Soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısı, koca A.P. hakkında, ‘eşe karşı basit yaralama, hakaret, tehdit ve cinsel saldırı’ suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.
İddianameyi kabul eden Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, karı ve kocanın yapılan 2 duruşmaya da katılmaması üzerine, koca A.P. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Mahkeme Ö.P.’nin de duruşmada hazır edilmesi için emniyete yazı gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi.