Esenyurttaki Olaylarda Ölen Mert Ardahanda Toprağa Verildi

Esenyurttaki Olaylarda Ölen Mert Ardahanda Toprağa Verildi

İSTANBUL Esenyurt'taki Kobani eylemleri sırasında silahla başından vurularak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Mert Değirmenci memleketi Ardahan'da toprağa verildi.Beyin ölümünün gerçekleşmesi ardından ailesi tarafından organları bağışlanan...

İSTANBUL Esenyurt'taki Kobani eylemleri sırasında silahla başından vurularak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Mert Değirmenci memleketi Ardahan'da toprağa verildi.

Beyin ölümünün gerçekleşmesi ardından ailesi tarafından organları bağışlanan Mert Değirmenci’nin cenazesi karayolu ile bugün babaocağı Ardahan‘ın Damal ilçesine bağlı Dereköyü'ne getirildi. Değirmenci'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi Dereköyü Cemevi'ndeki törenin ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Mert’in babası Adıgüzel ile annesi Sarıgül ayakta durmakta güçlük çekti ve köylüler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Yakınları, "Seni askere mi uğurluyoruz?" diyerek Mert'in arkasından ağıtlar yaktı.

Cemevinde yapılan cenaze töreninde konuşan Alevi dedesi Musa Gümüştekin, “Biz dünyada savaş değil barış istiyoruz. Bizlerin amacı ülkeyi yıkmak yakmak değil. Ama ne yazık ki bir deli kuyuya bir taş atar ve kırk akıllı onu çıkaramaz. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu ateş nice ocaklara düştü. Ülkemizden şu pislik gitsin artık. Biz ülkemize ne kadar saygılıyız ve seviyoruz ki cenazemizi ay yıldızlı bayrakla kaldırıyoruz. Biz yıkmak değil, yapmak taraftarıyız. Bizler Cumhuriyet tarafındayız. Biz eşitlik ve barıştan yana bir toplumuz. Birimizin acısı hepimizin acısı, hepimizin acısı birimizin acısıdır. Biz hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ancak o canı Allah alır. Kul kulun canını almaz. İslam inancında kin, nefret, şiddet ve cebrin yeri yoktur. Bizler her zaman barış ve yapıcılıktan yanayız. Biz 72 millete nazar gözüyle bakan bir toplumuz" dedi.

Cenaze törenine Damal CHP’li Belediye Başkanı Ergin Önal, Hanak İlçesi CHP Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, köy halkı ve ailesi katıldı.

FOTOĞRAFLI

ESENYURT'TAKİ OLAYLARDA ÖLEN MERT ARDAHAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

ESENYURT'TAKİ OLAYLARDA ÖLEN MERT ARDAHAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

ESENYURT'TAKİ OLAYLARDA ÖLEN MERT ARDAHAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ