Eşi de dinlenmiş !

Eşi de dinlenmiş !

Cüppeli Ahmet'in 'fuhuş'tan gözaltına alındığı gün, eşi 'anayasayı yıkmak'tan dinlenmiş...

İstanbul Emniyetinde 2008-2013 yılları arasında yapılan hukuk dışı dinlemelerle ilgili polis müfettiş raporuna göre 'Cüppeli Ahmet Hoca'nın "fuhuş amaçlı insan ticareti" suçlamasıyla gözaltına alındığı gün, eşi Mine Ünlü'nün de "anayasal düzeni yıkmak" iddiasıyla dinlendiği ortaya çıktı.

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre Polis müfettişlerinin ulaştığı ve raporlarında yer verdiği bilgilere göre; ‘Cüppeli Ahmet’ lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü ’nün eşi Mine Ünlü, 9 Aralık 2011’de itibaren “illegal alanda faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı olduğu” suçlamasıyla dinlemeye alındı.

Dönemin İstihbarat Şube Müdür Vekili Serdar Güldalı’nın imzasını taşıyan dinlenme talep formunda ise şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmak, bu düzen yerine başka bir düzen getirmek, devletin bölünmesine zemin hazırlamak, ülkemizin iç ve dış güvenliği açısından tehlike oluşturacak bir kısım faaliyetlerde bulunmak amacıyla örgütlü hareket eden ve önümüzdeki süreçte cebir ve şiddete yönelebilecek bir yapı içerisinde faaliyet gösteren…”

İstanbul Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Savaş Çelik aynı gün talebi onaylayınca Mine Ünlü’nün telefonu 9 Aralık 2011’den 5 Ocak 2012’ye kadar dinlendi.

Mine Ünlü’nün dinlenmeye alındığı gün, aynı zamanda eşi Ahmet Mahmut Ünlü’nün de “fuhuş amaçlı insan ticareti” iddiasıyla gözaltına alındığı tarihti. Ünlü, bu operasyon sonrasında tutuklandı. Ünlü’nün de aralarında bulunduğu, altısı tutuklu 16 sanıklı dava, lağvedilen İstanbul Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ünlü, yasa değişikliği sayesinde 7 Aralık 2012’de tahliye edildi.

NAKŞİ ŞEYHİNİN OĞLU DA DİNLENMİŞ
Nakşibendi Tarikatı’nın Menzil Kolu liderliğini yapan Abdulbaki Erol’un oğlu Mehmet Fettah Erol da aynı gerekçeyle 24 Temmuz 2012’de itibaren altı ay dinlendi.