Eşinden ayrılan kadın servis şoförü oldu

Eşinden ayrılan kadın servis şoförü oldu

Bir kadın eşinden ayrılınca baba mesleği olan minibüs şöforlüğü yapmaya başladı.

Manisa’da 40 yaşındaki Fatma Güngör, eşinden boşandıktan sonra geçimini sağlamak için bir ilkokulun servisinde şoförlük yapmaya başladı. Hayatıda hiç çalışmadığını belirten Güngör, "Eşimden ayrılınca kendi paramı kazanmak istedim. 'Yapsam, yapsam baba mesleği servis şoförlüğünü yaparım' dedim. Firmalara başvurdum ama kadın olduğumu görünce tedirgin oldular. Ama araç kullanmamı gördükten sonra beni işe aldılar” dedi.

Manisa’daki bir ilkokulun servis minibüsünün direksiyonu başında Fatma Güngör’ü görenler, sektörün erkek egemen olması nedeniyle şaşırıp kalıyor. Eşinden boşandıktan sonra geçimini sağlamak amacıyla şoförlüğe başladığını söyleyen 2 çocuk annesi Fatma Güngör günde 10 saat direksiyon başında olduğunu ve 8 aydır baba mesleği şoförlüğü yaptığını söyledi. Güngör, "Yakın çevrem 'erkeklerin içinde ne işin var' dedi. Niye kadından servis şoförü olmasın. Yakında şehirler arasında şoförlük yapacağım. TIR şoförlüğüne kadar istiyorum. Kadının yapamayacağı iş yok" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER MEMNUN

Erkek sürücülerin trafikte kendisine yardımcı olduğunu anlatan Fatma Güngör sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anne ve babalar, bayan bir servis şoförü görünce çok şaşırıyorlar. İlk araç kullanmaya başladığımda veliler şüpheyle karşılamıştı. Ancak çocuklarına yaklaşımım, kurallara harfiyen uymam ve bir kadın olarak daha dikkatli araç kullanmam nedeniyle endişeleri tamamen gitti. Şimdi veliler ve öğrenciler çok memnun. Aileler çocuklarını bir anneye emanet ettikleri için daha huzurlular."

Fatma Güngör, kadınlara hiçbir meslekten korkmamalarını ve meslek ayrımı yapmamalarını tavsiye etti.