Eski Facebook Türkiye Ülke Müdürü, Mediamath’in Doğu Avrupa Bölgesine Öncülük Edecek

Eski Facebook Türkiye Ülke Müdürü, Mediamath’in Doğu Avrupa Bölgesine Öncülük Edecek
Güncelleme:

Dijital pazarlama aracı TerminalOne platformu uygulayıcısı MediaMath, Fırat Dirik'in Doğu Avrupa Bölge Direktörü olarak aralarına katıldığını duyurdu.

Dijital pazarlama aracı TerminalOne platformu uygulayıcısı MediaMath, Fırat Dirik'in Doğu Avrupa Bölge Direktörü olarak aralarına katıldığını duyurdu. MediaMath'in Londra ofisinde görev yapacak olan Dirik, şirketin hızlı büyüyen bölgedeki itici gücü olacak.

MediaMath ailesine katılmadan önce Fatih Dirik, dört yıl boyunca Facebook Londra ofisinde Türkiye Ülke Müdürü olarak görev yaptı ve bu süre zarfında şirketin Türkiye'deki operasyonlarından, stratejik genişlemesinden, gelir ve karlılığından sorumlu olarak pazardaki küresel ve yerel marka, ajans ve iş ortakları ile olan stratejik işbirliklerini yönetti. Facebook öncesinde Microsoft'un Tüketici ve Online ürünlerinden sorumlu Ülke Satış Yöneticisi olarak görev yapan Dirik, Microsoft'ta geçirdiği 5 yıl süresince, şirketin MSN, Windows Live Hotmail ve Messenger, Mobil ve Microsoft Media Network platformlarının online satış ve pazarlama faaliyetlerini yönetti. Microsoft'a katılmadan önce ise Türkiye'nin lider mobil operatörlerinden Avea'da Kurumsal Satış Müdürü olan görev alan Dirik uzun yıllar bankacılık alanında da çeşitli satış ve pazarlama rollerini üstlendi.

MediMath'in EMEA Bölgesi Yönetici Direktörü Dave Reed, "Fırat'ın endüstrinin önemli oyuncularından kazandığı çok ciddi bir deneyimi var. Doğu Avrupa bölgesinde dijital pazarlama güçlü bir büyüme gösteriyor ve MediaMath için büyük fırsatlar barındırıyor. Fırat'ın yerel bilgisi ve operasyonel deneyiminin, bölgedeki gelişmemizi yönlendireceğini ve müşterilerimizin programatik medya satın alma ekosisteminin sunduğu avantajlardan en etkili biçimde yararlanmasına yardımcı olacağına inanıyorum" dedi.

Yeni görevi ile ilgili duyduğu heyecanı dile getiren Dirik ise, "Çok hızlı büyüyen ve pazara sunduğu ürün ve yenilikler ile özellikle programatik teknoloji alanında sektöre öncülük eden MediaMath ailesine katılmaktan dolayı çok mutluyum. Bugüne kadar Facebook ve alanında lider diğer şirketlerde elde ettiğim deneyim ile MediaMath'ın Doğu Avrupa'nın gelişen dinamik pazarlarındaki geleceğini şekillendireceğimize, ve bölgede faaliyet gösteren pazarlamacılara hedefe yönelik çözümler sunarak istedikleri sonuçlara ulaşmalarına yardımcı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.