Eski Mhp Milletvekili Akşener:

Eski Mhp Milletvekili Akşener:

"Ülküdaşlarımızın sesini dinlemeye devam ediyoruz ve bu ülkeyi yönetmeye, refaha götürmeye, huzuru sağlamaya, kardeşlik hukukunu yeni baştan canlandırmaya, tesis etmeye hazırız, evet Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarına hazırız"

GÜMÜŞHANE (AA) - Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "Ülküdaşlarımızın sesini dinlemeye devam ediyoruz ve bu ülkeyi yönetmeye, refaha götürmeye, huzuru sağlamaya, kardeşlik hukukunu yeni baştan canlandırmaya, tesis etmeye hazırız, evet Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarına hazırız." dedi.

Akşener, MHP Genel Merkezi'nce kapatılan parti teşkilatlarına destek kapsamında geldiği Gümüşhane'de, Atatürk Kültür Merkezi'nde partililere hitaben yaptığı konuşmada, il başkanlıklarının, il teşkilatlarının valilik marifetiyle kapatılmasını doğru bulmadığını belirtti.

Bu eyleme itiraz ettiğini ve bu kapatma halini kabul etmediğini anlatan Akşener, "Mesele Ali başkanın meselesi ya da Meral Akşener’in genel başkanlık mücadelesi değildir. Biz ne yaptık? Niçin sadece 12 Eylül’de kapatılan partimiz bugün genel merkezimizin eliyle valiliğe evrak gönderilerek ve polis marifetiyle anahtarı teslim alarak kapatılmaktadır?" diye konuştu.

Akşener, 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu ülkücü hareketin ne geçmişine, ne tarihine, ne potansiyeline yakıştıramadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ülkücü hareketin bu ülkeyi yönetmeye hazır olduğuna, böyle bir potansiyeli olduğuna, bu potansiyelin maalesef yanlış kararlarla heder edildiğine inandığımız için bir itirazı seslendirdik. Dedik ki buyurun, gelin töremiz, meşverettir, töremiz kurultaydır. Toplayınız büyük kurultayı ve konuşunuz bizlerle. Konuşun yerel yöneticilerimizle, konuşun il başkanlarımızla, konuşun, konuşun çileli kadın kollarımızla. Konuşun kadınlarımızla, konuşun dostluklarımızla. Onlar size ne söyleyecek, dinleyin ve ona göre bir karar verin."

Kendilerinin bir itirazı seslendirdiklerini vurgulayan Akşener, "1 Kasım seçimlerinin bize yakışmadığına inanıyoruz, daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz ve milletimize kulak veriyoruz. Bugün 11’nci ili ziyaret ediyoruz. Bu 11 ilde sadece ülküdaşlarımız değil milletimizin de sesini duya duya bugün bu salındayız." dedi.

Meral Akşener, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülküdaşlarımız diyor ki 'biz Allah’ın dışında hiç kimsenin önünde başımızı eğmedik, eğmeyiz.' Ülküdaşlarımız diyor ki 'bizi bazı güç odaklarıyla iş birliği içinde göstermek bize hakarettir.' Bugüne kadar bir ülkücünün hangi güç odağının önünde eğildiği görülmüştür. Bu öncelikle ülkücü iradeye ve ülkücülere bir hakarettir. Dolayısıyla biz gücümüzü önce kendi hür irademizden, sonrada milletimizin sesinden alarak yola çıktık. Milletimiz diyor ki 'ülkücülere, Milliyetçi Hareket Partili'lere 1919’dan beri hiç bu kadar ihtiyacımız yoktu, bizi duyun.' Biz duyuyoruz ve diyoruz ki genel merkeze 'kalkın koltuklarınızdan, giyin ayakkabılarınızı ayağınıza, bırakın artık koltuk eskitmeyi düşün yollara gelin bu salona ve dinleyin ülküdaşlarımızı'. Dinleyin milletimizi, duyun sesimizi, duyun bu sesi."

Kendilerinin bu sesi duyarak ayağa kalkıp Anadolu yollarına düştüklerini anlatan Akşener, şunları söyledi:

"Evet milletimizin sesini duyduk. Ülküdaşlarımızın sesini dinlemeye devam ediyoruz ve bu ülkeyi yönetmeye, refaha götürmeye, huzuru sağlamaya, kardeşlik hukukunu yeni baştan canlandırmaya, tesis etmeye hazırız evet Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarına hazırız. Biz hazırız, milletimiz de hazır. Milletimiz diyor ki bize ‘kerhen oy verdirmeyin, alternatif oluşturun, alternatif olun, kuvvetli bir seçenek oluşturun.’ Biz de milletimize diyoruz ki evet varız, hazırız, başaracağız, başaracağız."

Akşener, ülkenin tüm yönetimlerine talip olduklarını işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu ülkenin başbakanlığına talibiz, cumhurbaşkanlığına talibiz, bu ülkenin meclis başkanlığına talibiz, bu ülkenin bütün bakanlıklarına talibiz, bu ülkenin bütün belediye başkanlıklarına talibiz, bu ülkenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hani biz en sona kaldık ya 40 milletvekiliyle kapının dışına doğru gitmek üzere, en başından başlayıp yarısından çoğu milletvekillerine talibiz. Varsın bazı muhteremler koltuk sevdalısı desinler. Biz talibiz başaracağız. Siz bana inandınız, ben size inanıyorum. Çünkü ülkücüler, hele ki kadınlar karar verirlerse, Abbas zorda, Abbas yolcu. Buradan kastettiğim iktidardır. Abbas’tan kastettiğim de AKP iktidarıdır."