Eskişehir Basket-pınar Karşıyaka Maçının Ardından

Eskişehir Basket-pınar Karşıyaka Maçının Ardından

Türkiye Basketbol Ligi’nin 2. haftasında kendi evinde Pınar Karşıyaka’yı konuk eden Eskişehir Basket, 62-91’lik skorla mağlup oldu.

- Türkiye Basketbol Ligi’nin 2. haftasında kendi evinde Pınar Karşıyaka’yı konuk eden Eskişehir Basket, 62-91’lik skorla mağlup oldu.

Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşen maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehir Basket Başantrenörü Alp Bayramoğlu, çok kötü bir maç ortaya koyduklarını belirtti. Takımı sahada tanıyamadığını kaydeden Bayramoğlu, şöyle devam etti:

“Çok kötü bir oyun ortaya koyduk. Maçın başından itibaren sonuna kadar her şey Karşıyaka’nın elindeydi. Bu bizim gerçek takımımız değil, olmaması da lazım. Açıkçası çok enteresan bir maç oynadık. İlk maçın heyecanı, seyirci, Eskişehir’e geldik hani burada çok daha iyi oynamak isterdik ama maalesef böyle kötü bir görüntü ortaya çıktı. Bunu kapatmak için sonuna kadar elimizden gelen her şeyi yapacağız. Karşıyaka’yı tebrik ediyoruz. Takımı ben de sahada tanıyamadım, birinci sorumluluğu olan da benim, bunu düzeltme görevi bende. Takım net olarak bu değil, bu görüntüyü verdiğimiz için herkesten özür diliyoruz.”

Eskişehir Basketli oyuncu James Metecan Birsen, kendi evlerinde seyircinin karşısına ilk kez çıktıklarını hatırlatarak, “Seyircimizin önünde ilk maçımızdı. Gerçekten çok iyi destek verdiler, onlara teşekkür ediyorum. Maç boyunca çok kötü oynadık. Bu kadar fark olmaması gerekiyordu. Daha çok çalışıp daha iyi olacağız. Zaten yeni bir takımız. Pınar Karşıyaka’yı da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

PINAR KARŞIYAKA CEPHESİ

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise, farklı ve net bir galibiyet aldıklarını, bu bakımdan tüm takımımı kutladığını ifade etti. Zor bir periyottan geçtiklerini dile getiren Sarıca, “Özellikle hafta içinde 50 dakika maç oynayarak geldik buraya. Elbette bu tempoya alışacağız ama son dönemde yorulduğumuz bir gerçek Eskişehir Basket takımı iyi bir takım, aslında elinden gelen mücadeleyi yapan bir takım. Onlara bundan sonrası için başarılar diliyorum. Bizim en önemli özeliğimiz, iki maçtır üzerimizde hücumda tutukluluk vardı. Bugün paylaşarak ve herkesten katkı alarak oynadık. Lig ilerliyor. Amacımız bütün maçları arka arkaya seri şekilde kazanıp, ligin en sonunda da avantajlı bir pozisyonda Play-Off’a girmek” diye konuştu.

Pınar Karşıyakalı oyuncu Yunus Emre Sonsırma ise şunları kaydetti:

“Burada çok iyi bir taraftar vardı. Eskişehir’in ilk maçı ve bu kadar olacağını beklemiyordum. Maça çok iyi başladık. Çok sert oynadık, çok iyi müdafaa yaptık. Eskieşhir iyi bir takım aslında ama bu sertlikle onları kırmayı başardık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyor, Eskişehir’e de başarılar diliyorum.”