Eskişehir'de Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Anlaşması imzalandı

Eskişehir'de Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Anlaşması imzalandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Çocuk Merkezi arasında Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Anlaşması imzalandı- Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen: "Çocuklarımız evrensel bir sorun olarak çocuk istisma

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Çocuk Merkezi arasında Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Anlaşması imzalandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, hayata geçirdikleri projeleri yarının büyüğü çocuklar için yaptıklarını vurguladı.

Çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve toplumsal çalışmaları önemsediklerini ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde bugüne kadar çocuklar ve gençler için yaptıklarımıza yeni projeler ekleyeceğiz. Yakında bunların bir bölümü daha hizmete girecek. Annesi ve babası cezaevinde olan çocuklarımıza yönelik okul öncesi eğitim veren EsÇocuk Evimiz var. Bunun yanından çocuklara yönelik yaşama geçirdiğimiz pek çok projemiz var. Çocuk Hakları Birimi'miz bulunuyor. Eskişehir'de çocuklarımıza yönelik böylesine güzel çalışmalar imza atarken bazı acı gerçekleri gözardı edemeyiz. Her 5 çocuktan birinin cinsel sömürüye uğradığı bilinmektedir. Çocuklarımız evrensel bir sorun olarak çocuk istismarı ve sömürüsüne karşı korunmasında yerel yönetimler olarak sorumluluk üstlenip çaba göstermeliyiz. Avrupa Konseyi bununla ilgili çalışma yaparak bir proje oluşturmuştur. Uluslararası Çocuk Merkezi, Avrupa Konseyi'nin başlattığı 5'te 1 Kampanyası'nı ülkemize kazandırmış bulunuyoruz. Türkiye'deki belediyeler içinde bu işe ilk başlayan ve Uluslararası Çocuk Merkezi'nin Türkiye'de böyle bir kamusal hizmet için belediyemizi seçmesi boşuna değildir. "

Uluslararası Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münevver Bertan ise çocukların cinsel istasmarı ve sömürüsünün Türkiye'de önemli bir halk sağlığı, adalet, emniyet, rehabilitasyon ve sosyal yara olduğuna değindi.

Konuşmanın ardından Büyükerşen ve Bertan anlaşmayı imzaladı.

Muhabir: Deniz Açık
Yayınlayan: Mürsel Çetin