Eskişehir’de Örnek Güneş Enerji Santrali

Eskişehir’de Örnek Güneş Enerji Santrali

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi hizmet binasına kurulan güneş enerjisi santralinin, elektrik üreterek belediye bütçesine önemli ölçüde katkı sağladığı, mart ayından bu güne fosil yakıt yerine yenilenebilir enerji kaynağı kullanılarak 70 bin 923 kwh elektrik

- Eskişehir Tepebaşı Belediyesi hizmet binasına kurulan güneş enerjisi santralinin, elektrik üreterek belediye bütçesine önemli ölçüde katkı sağladığı, mart ayından bu güne fosil yakıt yerine yenilenebilir enerji kaynağı kullanılarak 70 bin 923 kwh elektrik enerjisi üretilip 24 bin 825 TL’lik kazanç elde edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, Açıklamaya göre, yenilenebilir enerji kaynaklarından, güneş enerjisine dayalı fotovoltaik teknolojiden faydalanarak, hizmet binası elektriğinin yüzde 20’sini üretmeyi hedefleyen Tepebaşı Belediyesi’nin bu hedefini yıl sonuna kadar yakalayacağı ön görülüyor. İklim değişikliğinin en büyük nedeni, fosil yakıtların kullanımı sonucu açığa çıkan karbon salınımıdır. Yenilenebilir enerji kaynağı kullanılarak 49 bin 646 kilogram karbondioksit salınımının önüne geçildi. CO2 salınımının azaltılması ile binanın karbon ayak izi küçültüldü. Avrupa Birliğinin desteklediği Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne de taraf olan Tepebaşı Belediyesi, ‘Küresel İklim Değişikliği’ ile mücadelede örnek bir belediye olduğunu her fırsatta gösteriyor.

Eskişehir’in yenilenebilir enerji yatırımları konusunda önemli bir referans ve bilgi kaynağı olan tesisin üretim verilerine http://www.tepebasi.bel.tr/ (Güneş Enerjisi Santrali) linkinden ulaşılabileceği de belirtildi.