Eskişehir’deki Suriyelilerin Kayıt İşlemleri

Eskişehir’deki Suriyelilerin Kayıt İşlemleri

Ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye’ye toplu olarak gelen Suriyeli yabancıların kayıt altına alma işlemlerinin Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde devam ettiği bildirildi.

- Ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye’ye toplu olarak gelen Suriyeli yabancıların kayıt altına alma işlemlerinin Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde devam ettiği bildirildi.

Konuyla alakalı İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Eskişehir’e gelen Suriyeli yabancıların kayıt altına alınma işlemlerinin Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığı ve şuana kadar 144 Suriyeli yabancıya kayıt işlemi gerçekleştirildiği belirtildi.

“Suriyeli yabancıların kayıt işlemleri sağlık, eğitim, sosyal yardım ve benzeri hizmetleri kendilerine sunulması bakımından önemli ve gerekliliktir. İçişleri Bakanlığının 29 sayılı Genelgesiyle bahsedilen işlemler mecbur hale getirilmiştir” denilen açıklamada, “Söz konusu yabancıların kayıt altına alınması gerek kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması gerek bu şahısların sağlık, eğitim, sosyal yardım ve benzeri hizmetlere erişimlerinin sağlanması açısından öncelikli ve hayati öneme haizdir. Bahse konu yabancıların hizmet almak üzere iletişim kurdukları ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, belediyeler, muhtarlıklar gibi tüm kamu kurumlarına müracaat edenlerden yabancı tanıtım kartını veya kimliklerine ilişkin pasaport, ikamet izni ve benzeri resmi bir belgeyi ibraz edemeyenlerin anlaşılması durumunda derhal kolluk birimleriyle irtibata geçilmesi gerekmektedir. Ülkelerine geri dönüş yapmak isteyenler olduğunda öncelikle kayıtları kontrol edilecek kayıt altında bulunmayan Suriyelilerin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ülkelerine geri dönüşleri sağlanacaktır. Bu kapsamda valiliğimiz bünyesinde kayıt yapma ve kayıtları güncel tutma işlemlerini takip etmek üzere komisyon oluşturulacak ve gerekli önlemler görüşülecektir” ifadeleri kullanıldı.