Eskişehir’deki Suruç Eyleminde 15 Gözaltı Ve Bomba Paniği

Eskişehir’deki Suruç Eyleminde 15 Gözaltı Ve Bomba Paniği

Eskişehir'de, Suruç'ta yaşanan patlamaya tepki göstermek amacıyla eylem yapmak isteyen bir gruptan 15 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'de, Suruç'ta yaşanan patlamaya tepki göstermek amacıyla eylem yapmak isteyen bir gruptan 15 kişi gözaltına alındı. Gruptan bir kişinin bıraktığı çanta kısa süreli paniğe neden olurken, içerisinden havai fişek ve sprey boya çıktı.

Suruç'ta meydana gelen patlamaya tepki göstermek isteyen yaklaşık 30 kişilik grup, Adalar mevkisinde toplandı. Kendilerini "Anarşi İnisiyatifi" olarak tanımlayan grup daha sonra yürüyüşe geçti. Yaklaşık 100 metre yürüyen grup ile polis karşı karşıya geldi. Ardından Çevik Kuvvet ve grup arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Kovalama sonrasında 15 kişi gözaltına alındı. Bu sırada ise bir vatandaşın olayı bir dükkanın kapısına yatarak izlemesi dikkat çekti. Gruba müdahale sonrasında şube müdürü vatandaşları uyararak, gruptan yabancı maddeler atılabileceğine dikkat çekerek alanı boşaltmalarını istedi.

ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞE NEDEN OLDU

Gözaltına alınma sırasında gruptan bir kişi elindeki çantayı bırakarak kaçtı. Polis ekipleri çantada bomba olabileceği düşüncesi ile Adalar mevkisini giriş ve çıkışlara kapattı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı çantanın içerisinde havai fişek ve sprey boya olduğunu tespit etti. Adalar'da daha sonra yeniden yayaların geçişine izin verildi.

Kaynak: İHA