Esogüde Prof. Dr. Kaya İçin Emeklilik Töreni

Esogüde Prof. Dr. Kaya İçin Emeklilik Töreni

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Kaya’nın emekliliği dolayısıyla tören düzenlendi.

- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Kaya’nın emekliliği dolayısıyla tören düzenlendi.

ESOGÜ Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanlığı ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın birlikte düzenlediği emeklilik töreni, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Rüstem Kaya’nın ailesi, meslektaşları, dostları, öğrencileri ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Rüstem Kaya’nın herkesi kucaklayan, ara bulucu ve çözüm odaklı çalışmalarının onu tanıyanlarca bilindiğini söyledi. Prof. Dr. Rüstem Kaya’nın hem ülke bilim hayatına, hem de ESOGÜ’ye büyük katkılar yaptığını belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, temel bilimlerin ilerlemesinin ülkelerin kalkınmaları üzerindeki etkisine değinerek, Prof. Dr. Rüstem Kaya’nın verdiği hizmetlere bu yönüyle de dikkat çekti. Prof. Dr. Gönen, hizmetleri için teşekkür ettiği Prof. Dr. Rüstem Kaya’nın ailesiyle birlikte sağlıklı, mutlu ve neşeli bir hayat geçirmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Rüstem Kaya, Ekim 1964’te üniversite öğrencisi olarak başladığı akademik hayatını 50 yılın ardından tamamladığını kaydederek, bu süre boyunca etrafında hep çalışkan ve kaliteli insanların bulunduğunu ve başarısını biraz da buna borçlu olduğunu aktardı. Başarısında bilimsellik ve kimsenin hakkını yememenin de rol oynadığını söyleyen Prof. Dr. Kaya, büyük zorluklar kadar büyük mutluluklar da yaşadığı uzun bir meslek hayatının ardından yüz akıyla emekli olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

ESOGÜ'DE PROF. DR. KAYA İÇİN EMEKLİLİK TÖRENİ

ESOGÜ'DE PROF. DR. KAYA İÇİN EMEKLİLİK TÖRENİ

ESOGÜ'DE PROF. DR. KAYA İÇİN EMEKLİLİK TÖRENİ