Estetik merkezine gitti, hayatı kabusa döndü

Estetik merkezine gitti, hayatı kabusa döndü

Bakırköy'de estetik merkezinde bir kişiye yanlış tedavi uygulandığı iddiasıyla merkezin sahibinin yargılanmasına başlandı.

İstanbul Bakırköy'deki estetik merkezinde bir kişiye yanlış tedavi uygulandığı iddiasıyla merkezin sahibinin yargılanmasına başlandı. Şikayetçi H.S. “Üzerinden 6,5 yıl geçmesine rağmen halen bu izler gitmedi. Olay nedeniyle yıllardır tedavi görüyorum" dedi.

Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, şikayetçi H.S. ve avukatı katıldı.

Duruşmada ifade veren H.S, vücudunun değişik yerlerinde yer alan çatlakların giderilmesi için gittiği estetik merkezinde sanık S.D. ile anlaştığını ve kendisine "buzlu tedavi" denilen bir yöntemle birden fazla uygulama yapıldığını söyledi.

Şikayetçi H.S. ''Ancak daha iyiye gideceğime daha da kötüye gittim ve vücudumda bu yöntem nedeniyle iz kalmıştır. Üzerinden 6,5 yıl geçmesine rağmen, halen bu izler gitmemiştir. Olay nedeniyle yıllardır tedavi görüyorum. Maddi, manevi zarara uğradım, tedavilerim için 70 bin lira civarında masrafım olmuştur. Bu zararım karşılanmadı. Olay nedeniyle şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum. Şu an bile bacaklarımda yer alan izleri görebilirsiniz.'' diye konuştu.

H.S'nin avukatı Necdet Gör de müvekkilinin olaydan önce modellik yaptığını ve söz konusu uygulama mesleğini etkilediği için iş kaybından dolayı maddi kayıpları oluştuğunu belirterek, müvekkilinin tedavisinin hala devam ettiğini ve davaya katılmak istediklerini dile getirdi.

Hakim Ayhan Güldalı, suçtan zarar görme ihtimaline karşılık H.S'nin davaya katılma talebinin kabulüne, duruşmaya katılmayan sanık S.D. hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli S.D'nin Bakırköy'de terapi merkezi işlettiği, H.S'nin bu merkeze gittiği ve şüphelinin kendisine, cilt problemlerinde her türlü tedaviyi yapabildiğini, vücut çatlaklarını giderdiğini, tedavinin en az 2, en fazla 7 seans arasında değişeceğini söylediği belirtildi. İddianamede, müştekinin de söz konusu anlatımlar üzerine tedaviye başladığı, bunun için 10 bin lira ödediği ancak uygulamaların başarısız olduğu aktarıldı.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 2. İhtisas Kurulunun 8 Ocak tarihli raporunda, müştekiye yapılan soğuk uygulamanın ciltte yer alan çatlak lezyonunun tedavi uygulamaları arasında olmadığı, endikasyonu bulunmayan soğuk uygulama işleminin uygulanması hususunun tıp kurallarına uygun olmadığının oy birliğiyle onaylandığı kaydedilen iddianamede, müşteki H.S'nin tedavi sırasında vücudunda meydana gelen lekelerin "kişinin yaşamını tehlikeye sokmadığı ancak kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif bir nitelikte olmadığı"nın raporda anlatıldığı bildirildi.

İddianamede, şüpheli S.D. hakkında ''taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma'' ve ''dolandırıcılık'' suçlarını işlediği gerekçesiyle 1 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

AA