Etandiol (Antifriz) tebliği yürürlüğe girdi

Etandiol (Antifriz) tebliği yürürlüğe girdi

Ekonomi Bakanlığı’nın suyun donmasını önleyen kimyasal bir madde olan Etilen Glikol (Etandiol) / Antifriz ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin tebliğ yürürlüğe girdi.Bakanlar Kurulu’nun 2013/5724 sayılı kararı ile yürürlüğe...

Ekonomi Bakanlığı’nın suyun donmasını önleyen kimyasal bir madde olan Etilen Glikol (Etandiol) / Antifriz ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin tebliğ yürürlüğe girdi.

Bakanlar Kurulu’nun 2013/5724 sayılı kararı ile yürürlüğe konulan Etilen Glikol (Etandiol) İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar uyarınca hazırlanan tebliğ; Etilen Glikol ithalatında açılan tarife kontenjanının dağıtım yöntemi ile başvuru, dağıtım ve kullanım usul ve esaslarını düzenlemeyi amaçlıyor.

Söz konusu tebliğ; tarife kontenjanı başvuruları ve dağıtımı, ithal lisansı düzenlenmesi, ithal lisansı geçerlilik süresi, gümrük beyannamesinin tescili, ithal lisansı devri, gümrük idaresince yapılacak işlemler, ithal lisansının zayii, ithal lisansının revizesi, ithal lisansının iadesi ve hüküm bulunmayan haller üst başlıklarını içeriyor.

CİHAN