"Etek diyeceksin dese etek giyer gezerim"

"Etek diyeceksin dese etek giyer gezerim"

FETÖ davasında ortaya çıkan ifadeler herkesi şoke etti...

Konya merkezli 19 ilde geçen yıl mayıs ayında düzenlenen "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) operasyonunun ardından açılan davada, 2'si tutuklu 74 kişinin, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Mehmet Şamil Şenalp, tutuksuz yargılanan avukat Abidin G. hakkında, "'Abidin G.'nin sık sık Pensilvanya'ya gittiğini biliyorum. Oradan döndüğünde hacdan dönmüş gibi ziyaretler yapılırdı'" dedi.

Konya merkezli 19 ilde geçen yıl mayıs ayında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonun ardından "Terör örgütü kurma ve yönetme, üye olmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçlamalarıyla 31'i emniyet mensubu olmak üzere aralarında iş adamlarının da bulunduğu 2'si tutuklu 74 kişi hakkında dava açıldı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu eski polis başmüfettişi Anadolu Atayün ile tutuksuz sanıklardan bazıları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen avukat Mehmet Şamil Şenalp, bu davada tutuksuz yargılanan ancak darbe girişiminin ardından açılan soruşturmada tutuklanan meslektaşı Abidin G. hakkında iddialarda bulundu. Şenalp, Abidin G.'nin sık sık Pensilvanya'ya gittiğini ileri sürerek, "'Abidin G.'nin sık sık , Pensilvanya'ya gittiğini biliyorum. Oradan döndüğünde hacdan dönmüş gibi ziyaretler yapılırdı. Biz, Fethullah Gülen'in, Mavi Marmara ve 17-25 Aralık'taki tavrını eleştirince Abidin G. bana,''Eğer hoca efendi, bana bundan sonra senin adın Ayşe, bundan sonra etek giyeceksin dese eteğimi giyer gezerim'" dedi. Ben 30 Mart yerel seçimlerinden önce Konya'nın imamlarından Abidin G.'ye gidip, artık bu yapının çalışmalarına katılmayacağını söyledim ve ayrıldım''diye konuştu.

Duruşmada söz alan Abidin G. de, "'Ben hizmet hareketini dolu dolu yaşadım. Gönülden bağlıyım, inkar etmiyorum. 15 Temmuz'u kim yaptıysa da Allan lanet etsin. Bu harekete gönül veren asker, polis silah çekmez'" dedi. Darbe girişiminin ardından açılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında avukatlara yönelik yapılan operasyonda tutuklanan Abidin G.'nin örgütün bölge imamı olduğu ve balyoz davalarını başlatan, askerlerin camileri bombalayacağını, darbe girişiminde bulunacağı iddialarının yer aldığı ihbar mektubunu gönderenler arasında yer aldığı iddia edildi.

FOTOĞRAFLI

DHA