Euro daha da düşer mi ?

Euro daha da düşer mi ?
Güncelleme:

Komşu'da favori görülen Syriza partisi seçimi kazanırsa Euro/dolar paritesindeki düşüş hızlanabilir.

Yeni haftanın değerlendirmesini yapan uzmanlar, yurtiçinde gözlerin aralık ayı ve 2014 dış ticaret verileri ile Merkez Bankası’nın (MB) yılın ilk “Enflasyon Raporu”nda olacağını vurguladılar.

Sözcü gazetesinden Recep Genel'in haberine göre MB raporunda, 2015 enflasyon beklentileri ve faiz politikası konusundaki görüşlerini daha ayrıntılı açıklaması beklendiğini belirten uzmanlar, Yunanistan’da bugün yapılacak seçimlerin Avrupa Birliği’nin ortak para birimi olan Euro üzerinde baskı oluşturacağını savunuyor.

 

FAVORİ PARTİ SYRIZA

Komşuda yapılan anketlerin sonuçlarına bakıldığında, Syriza partisi şu ana kadar favori olarak görülüyor. Analistler, seçimlerden Syriza partisinin başarılı çıkması halinde Euro Bölgesi açısından belirsizliğin artacağını belirterek şu tahminlerde bulundular:

“Bu takdirde Euro/ABD Doları paritesindeki düşüş de hızlanabilir. Cuma günü kapanışı 1.1265’- den yapan Euro/dolar paritesi 1.10’a doğru hareket edebilir. Bu gelişmeler çerçevesinde dolar/TL paritesinin 2.32-2.36 aralığında hareket etmesini beklemekteyiz. Dolarda güçlenmenin devam etmesi halinde dolar/TL de 2.35’in üzerine çıkabilir. Faizlerde ise düşük seyrin sürmesini beklemekteyiz, ancak yüzde 7’nin altındaki seyir fazla kalıcı olmayabilir.”