Ev hapsinde dolandırıcılık yaptı !

Ev hapsinde dolandırıcılık yaptı !

Adana'da dolandırıcılık suçundan ev hapsi cezasına çarptırılan kişi, 3 kişiyi daha dolandırdı.

Adana'da üç kişiyi telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtarak dolandırmaktan hakkında ev hapsi cezası verilen kişi, bu süre içinde aynı yöntemle üç kişiyi daha dolandırdığı iddiasıyla cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki bir banka şubesinden hesabında bulunan yüklü miktardaki parayı çekmek isteyen kişinin durumundan şüphelenen vezne görevlisi, konuyu polise bildirdi. Görevlinin oyaladığı şüpheli Deniz K. (40) bankaya gelen polis ekiplerince sorgulandı.

Deniz K, polislere, "İsminin Vedat K. (59) olduğunu belirttiği kişinin, kendisinin banka hesabına yüklü miktarda para yatırmak istediğini, bunun karşılığında da kendisine bir miktar para vereceğini söylediğini, kendisinin de işsiz olduğu için teklifi kabul ettiğini" anlattı.

Bunun üzerine polis ekipleri, yaptıkları çalışmayla zanlı Vedat K'nin 11 gün önce telefonda kendisini polis olarak tanıtarak, Kars'ta yaşayan Süleyman Dalga'nın (61) 15 bin 500 lirasını, Kırklareli'de yaşayan Mehmet Sevil'in (82) 6 bin 700 lirasını, Ercan Elmas'ın (41) da 5 bin lirasını almaktan yakalanıp, hakkında mahkemece ev hapsi cezası verildiğini belirledi. Polis ekipleri, zanlı Vedat K'yi Adana'nın merkez Sarıçam ilçesindeki evinde yakaladı.

Öte yandan yapılan araştırmalarda, Deniz K'nin hesabına Kars'tan 62 bin 500 lira, Samsun'dan 8 bin lira, Uşak'tan da 5 bin lira yatırıldığı ve hesaba para yatıran 3 kişinin telefonla kendilerini arayıp polis olarak tanıtan kişilerce dolandırıldığı tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlı Vedat K, şüpheli Deniz K'yi tanımadığını ve hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini belirtti.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp'a getirildi. Daha sonra adliyeye götürülen zanlılar, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.