Evinizi daha iyi ısıtmak için öneriler

Evinizi daha iyi ısıtmak için öneriler

Yeni ev yaptınız veya evinize kombi taktıracaksınız hiç şüphesiz de eviniz daha iyi ısıtmak için önem önemli konu radyotör seçimi!

Euroterm Aluminyum Radyatörleri Ürün Müdürü Mehmet Uludeveci şu tavsiyelerde bulunuyor.

· Su hacmi az olan (Panel - alüminyum gibi) radyatörler seçilmelidir. (Isıtma süresini kısaltmak ve evden çıktıktan sonra daha az artık ısı bırakmak için)

· Radyatörlerin kış aylarında ortamdaki nemden boyaları bozulabilir. Zor boyanan çelik vb. radyatörler yerine fırın boyalı radyatörler veya alüminyum radyatörler daha uygundur.

· Yakıt deponuz 2 m3 veya daha büyük olmalıdır. (Rahatınız için)

· Tuğla baca boşluğunun içerisine baca borusu monte edilmelidir. (Brülör yanma sesini duymazsınız)

· Sıhhi tesisat borularını, donma emniyeti için, dış duvardan geçirmeyiniz. (Banyo, wc, mutfak gibi yerlerde)

· Kalorifer dairesi bina dışında ise izoleli bir ortam oluşturmalısınız.

· Kalorifer kazanı evde olmadığınız saatlerde gece programında kalmalıdır. (Donma emniyeti için)

· Her camın önünde (özellikle salonda) radyatör olmalıdır.

· Evin içersinde açık merdiven varsa; merdiven baca etkisiyle ısıyı yukarı toplayacaktır. Alt kattaki radyatör miktarını artırıp üst katın radyatörleri azaltılmalı, bina dengelenmelidir.

· Toprakla temas eden kat varsa (salon gibi) bu katta döşemeyi ahşap (altında 5 cm hava boşluğu olan) ile kaplamak veya bu katı yardımcı ısıtma olarak döşemeden ısıtmak konforu artıracaktır. Döşeme ısıtmasında yüzey sıcaklığı 20°C max. olacak şekilde yapılmalıdır.

· Kalorifer kazanının şömine vb. bacalara bağlanması sakıncalıdır. Kalorifer bacası ayrı olmalıdır.

· Mavi alevli brülör kullanmanızı öğütleriz. Mavi alevli brülörde kurum oluşmaz. Bu nedenle kalorifer kazanlarının temizliği, baca temizliği sözkonusu değildir. Kurumun neden olduğu brülör arızaları, kurumun oluşturabileceği kazan tepmesi, kazan ve baca yangın riski sözkonusu olmayacak, yakıttan da ortalama %15 ekonomi sağlanacaktır.

30 Yıl Garantili Aluminyum Radyatör!

Euroterm aluminyum radyatörler, estetik ve şık görünümlerinin yanısıra sektörde , diğer alternatiflerine gore daha uzun ömürlü olmaları ve CNC teknolojisi ile üretilmeleri ile ayrışıyor.

Aynı şekilde EUROTERM RADYATÖRLER İstenilen yükseklik ve uzunlukta üretilebilmeleri, sınırsız renk seçeneğine sahip olmaları yanısıra tasarımları gereği, çok az enerji harcayarak çok yüksek verim elde edilmesine olanacak sağlamaktadır.

Sektörde bir çok seçkin projede yer alan Euroterm Radyatör  ürünleri, özellikle dayanıklılık ve uzun ömürlü olmaları ile fark yaratmaktadırlar. Radyatörün tasarımında TSE nin belirlemiş olduğu minimum et kalınlıklarının en az %20 ve daha üzerinde et kalınlığı bulunmakta, fabrikada üretilen tüm parçalar firmanın sahip olduğu, SIEMENS ve MITSUBISHI kontrol sistemleri ile programlanan 5 adet CNC de üretilmektedir. Bu sayede imalat için gerekli tüm parçalar milimetrenin binde üçü gibi hassasiyetle üretilmektedir.

İmalatın sonunda %100 test işlemine tabi tutulan radyatörlerin iç su yüzey su geçiş boruları, son yüzey kontrolü öncesinde , 2.000 saat tuz testine dayanıklı bir boya tabakası ile film inceliğinde bir kaplamaya tabi tutulmaktadır. Bu sayede diğer üreticilerde sıklıkla görülen korozyon problemi Euroterm Radyatör  lerde görülmez.

Firma bina ömrü boyunca kullanılabilecek ürünler tasarlama yönünde kararlı AR-GE çalışmaları yürütmekte olup, son geliştirilen radyaötün neredeyse sınırsız ömrü olacak ve sembolik olarak 30 YIL GARANTİ süresi veriliyor. Minimum 5 yıllık bakım periyoduna ihtiyaç duyacak olan bu ürüne ait numune üretimlerin tamamlandığı ve saha kontrolleri sonucunda yaklaşık 2 yada 3 yıl sonrasında seri imalat ile piyasaya sürülmesi planlanmaktadır. Teknolojinin geldiği son nokta ile geçmişte imkansız görülen imalat teknikleri artık çok kolay ulaşılabilir noktadır.