Evler kardan görünmüyor !

Evler kardan görünmüyor !

Tunceli'de evler yoğun kar yağışı nedeniyle görünmez hale geldi.

Tunceli'de yoğun kar yağışının yaşandığı Ovacık ilçesinde kar kalınlığının 3 metreyi bulması nedeniyle vatandaşlar zor günler geçiriyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlar sokaklar ve caddelerde yürümekte güçlük çekerken, bir çok ev kardan görünmüyor. Kış şartlarının diğer yıllara göre bu yıl çok kötü geçtiğini ifade eden vatandaşlar, kar yağışının ardından soğuk havaların da başlamasının kendilerini olumsuz etkilediğini söylüyor. Kar yağışının ardından çatıların çökme tehlikesine karşı karları temizleyen vatandaşlar yetkililerden daha fazla ilgi istediklerini belirtti. Kış şartlarının ağır olduğunu ve zamanın çok sıkıcı geçtiğini dile getiren Ovacıklı ev kadınları, sokak ve caddelerin kapanmasından ötürü bir yere çıkamadıklarını belirtti.

Ovacık ilçesinde son 15 yılın en büyük kar yağışını gördüğünü ve hayatı felç ettiğini dile getiren Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Ovacık bu sene son 15 yılın en çetin kışını yaşıyor. Bu sene kar peş peşe yağdığı için hayatı felç etti. Özellikle 30 gündür açılmayan köy yollarımız var. Daha önceki yıllarda her yağıştan 3 gün sonra köy yolları açılıyordu. İş makinelerindeki eksiklik ve ekonomik koşulların zorluğu nedeniyle çok zorluk yaşadık." dedi. (CİHAN)