Evlilik dışı bebeği terk ettiler !

Evlilik dışı bebeği terk ettiler !

Evlilik dışı doğan bebeklerini hastanede terk ettiler, babası bebek hayatını kaybedince ''Oldu, bitti konu kapandı'' dedi.

İnternette başlayıp, 3 ay süren birliktelikten dünyaya gelen Mert bebek, erken doğduğu için yoğun bakım tedavisi yapıldığı hastanede terk edildi. 1.5 ay kimsenin arayıp sormadığı bebeğin annesi ile sevgilisi hakkında 2’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bebek dün hayatını kaybetti. Babalık testi isteyen Cihan E., konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyleyerek, “Oldu, bitti. Konu kapandı” dedi.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, İstanbul’da yaşayan 25 yaşındaki Elif C. ve 29 yaşındaki Cihan E., internette tanışarak 3 ay ilişki yaşadı. Elif C. hamile kaldı. Cihan E. ise bebeği aldırmasını, masrafını karşılayacağını söyledi ve ilişkiyi bitirdi. Ancak genç kadın, bebeği aldırmadı ve geçen 24 Kasım’da İstinye Devlet Hastanesi’nde erken doğum yaptı. Sezaryenle bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Hayati tehlikesi bulunan bebek, yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için ambulansla özel bir hastaneye sevk edildi. Hastanede bebeğiyle 3 gün kalan Elif C., taburcu olduktan sonra Mert adını verdiği oğlunu kendi nüfusuna kaydettirdi. Birkaç kez bebeği ziyarete giden anne, eski erkek arkadaşına bir oğullarının olduğunu haber verdi. Ancak bir daha kendisi de hastaneye gitmedi.

HASTANE İHBAR ETTİ
Hastane yetkilileri, 1.5 ay tedavi gören Mert bebeği kimsenin arayıp sormaması üzerine durumu polise bildirdi. Hatta polise bebeğin dayısına ulaşıldığı ancak kendilerine ‘bebeği almak istemedikleri’ yönünde yanıt verildiği aktarıldı. Polis, soruşturma başlatarak anneye ulaştı. Anne, ifadesinde erken doğum yaptığını anlatarak, “Bebeğin midesinden gıda alabilmesi için ameliyat edileceğini belirterek izin istediler. İzni verdim. Ayrıca mama, bez, biberon, ıslak mendil, yatak koruyucu getirmemi söylediler. Param olmadığı için bir daha hastaneye gitmedim. Babası, çocuğun kendisinden olmadığını söyleyerek ilgilenmiyor. Hastane yetkililerine de bebeğe bakamayacağımı, sosyal kuruma vermek istediğimi söyledim. Doktor da polise haber vereceğini belirtti. Bebeği almak istemiyorum” dedi. Polis daha sonra bebeğin babası olduğu ileri sürülen Cihan E.’nin de ifadesine başvurdu.

SEVGİLİ, BABALIK TESTİ İSTEDİ
Cihan E., internetten tanıştığı Elif C.’nin kendisine “İnternet üzerinden tanıştığın kızdan ne hayır beklersin” dediğini öne sürerek, “Kendi isteğiyle birlikte olduk. Hamile olduğunu söyleyince ilişkimi kestim. Çocuğu aldırmasını, masraflarını karşılayacağımı söyledim. Bir daha görüşmedim. 7-8 ay sonra çocuğunun olduğunu söyledi. Çocuğun benden olup olmadığını kesin olarak bilmiyorum, babalık testi yaptırmak istiyorum” diye konuştu. Soruşturma sonunda İstanbulCumhuriyet Savcılığı Elif C. ve Cihan E. hakkında, ‘terk etmek’ suçundan 3’er aydan 2’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

BABA: KONU KAPANDI
Anne babayla ilgili soruşturma sürerken Mert bebek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Babalık testi isteyen Cihan E., konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyleyerek, “Oldu, bitti. Konu kapandı” dedi. Genç kadının annesi ise “Kızım bir hata yaptı. Pişman” şeklinde konuştu.