Eylem hazırlığındaki 9 PKK'lı yakalandı

Eylem hazırlığındaki 9 PKK'lı yakalandı

Bingöl'de eylem hazırlığında olan 9 PKK'lı yakalandı.

Bingöl kent merkezinde eylem hazırlığında olan 9 PKK'lı ile örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle aranan bir şüpheli terörle mücadele şube müdürlüğü ekiplerinin operasyonla yakalandı

Bingöl Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bingöl’de eylem hazırlığında olan 9 PKK’lının gözaltına alındığı bildirildi. Mirzan Mahallesi Çamlık alanı mevkiinde bir grup PKK’lının kentin değişik noktalarında eylem hazırlığı yaptığı bilgisini alan güvenlik güçleri söz konusu adreseoperasyon düzenledi.

Operasyonda molotof hazırladıkları sırada 9 PKK’lının suçüstü yakalandığı bildirildi. Operasyonda ayrıca örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle bir kişinin daha yakalandığı belirtildi.

PKK’lıların yakalandıkları yerde yapılan aramada ise, 4 adet el yapımı parça tesirli bomba, 4 adettorpil, 40 adet hazırlanmış molotof kokteyli, 2 havai fişek rampası, 11 adet boş şişe, 1,5 litre şişe içerisinde benzin, 1 adet tabanca, çok sayıda eldiven ve molotof kokteyli yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, yapılan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

Etiketler polis eylem operasyon PKK