Fabrikada büyük patlama: 3 ölü, 28 yaralı

Fabrikada büyük patlama: 3 ölü, 28 yaralı
Güncelleme:

Hindistan'da kimsayal madde üreten bir fabrikadaki patlamada ve çıkan yangında 3 kişi öldü.

Hindistan'ın batısındaki Maharaştra eyaletinde kimsayal madde üreten bir fabrikadaki patlamada ve sonrasında çıkan yangında en az 3 kişinin öldüğü, 28 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Maharaştra eyâletinin başkenti Mumbai'nin 40 kilometre kadar kuzeyinde bulunan Dombivali şehrindeki kimyasal madde üreten bir fabrikada iki büyük patlama meydana geldi. Patlama ve çıkan yangın sonrası hemen olay yerine polis ve itfaiye ekiplerinin aktarıldığı belirtildi. Söndürme ve kurtarma çalışmaları sonrası yapılan açıklamada ise 3 kişinin öldüğü, en az 28 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Yaralananların tedavi edilmek üzere çevre hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

Yerel televizyonlardan yapılan haberlerde ise olayda 100'ün üzerinde kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan kilometrelerce öteden hissedilen patlamada, çevredeki birçok binanın pencerelerinin kırıldığı vurgulandı.

Bölge yetkilileri patlamayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Maharaştra Eyalet Başbakanı Devendra Fadnavis ise Twitter'dan yaptığı açıklamada yaşanan trajediden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletindeki Puttingal Tapınağı'nda Nisan ayında düzenlenen bir festival sırasında meydana gelen yangında en az 100 kişi ölmüş, yüzlerce kişi ise yaralanmıştı.Cihan

Cihan