- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 10 °C
- İstanbul : 15 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 16 °C
- Diyarbakır : 12 °C
Fabrikasını 1 Euro'ya satıyor

Japon otomotiv üreticisi Mitsubishi'nin, kapatma kararı aldığı Hollanda'nın Limburg eyaletindeki NedCar isimli fabrikasını 1 Euro sembolik değerle satmak istediği bildirildi.
Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Maxime Verhagen, BNR radyo kanalına yaptığı açıklamada, Mitsubishi;nin Dış Üretim Müdürünün kendisine, personeli devralmak koşuluyla fabrikayı 1 Euro sembolik değerle satmaya hazır olduklarını söylediğini belirtti.
Japon otomotiv devi pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hollanda;daki NedCar fabrikası da dahil Avrupa;daki tüm üretimini durdurma kararı aldığını duyurmuştu. Mitsubishi, bir yıl içinde bu kararını hayata geçirmeyi planlıyor.
Mitsubishi;nin kararını hayal kırıklığıyla öğrenen Born kentindeki NedCar fabrikasında çalışan bin 500 işçi, seslerini duyurabilmek için cuma günü greve gitme kararı aldı.
Ülkenin en büyük otomobil fabrikası konumundaki NedCar;ın kapatılmasının Limburg bölgesi için büyük felaket olacağını ileri süren sendikalar ve muhalefet partileri, hükümetten olaya yakın ilgi göstermesini istiyor.
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- AK Parti'de istifa sesleri !
- Başbakan'dan özür bekliyorlar
- 400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadı
- Prezervatif tarih mi oluyor?
- Teröristler Ankara'yı havaya uçuracaktı
- Cem Uzan değil mi o ?
- Memurlara maaş farkı ödeniyor !
- Fakirin kredi kartına inceleme
- Acun: Onlara bir dilim ekmek bile yok...
- Bonomo: ''Başarmazsam Azeriyim'
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi












































Bu habere ilk yorum yapan siz olun.