Facebook çöktü, kullanıcılar polise koştu

Facebook çöktü, kullanıcılar polise koştu
Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Facebook'taki sorunun ardından ABD'liler 911 polis hattını ihbar yağmuruna tutmuş..

27 Ocak TSİ 08.00 sularında Instagram ile birlikte çöken ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca dünyayla iletişimi kopan Facebook yüzünden kullanıcıların yangın ve doğal afet gibi durumlarda başvurduğu acil numaraları aradığını biliyor muydunuz?

Elektrik kesildiğinde vatandaş bağlı olduğu elektrik dağıtım şirketlerini ararken, internet kesildiğinde de vatandaş yine bağlı olduğu internet servis sağlayıcısını arıyor. Peki ama Facebook ve Instagram gibi internet içinde servis yapan platformlar çöktüğünde vatandaş nereyi arayabilir?

CBC San Francisco'nun yayınladığı son rapor sosyal medyanın hayatımıza 'fazlasıyla' girdiğini ve artık onsuz yapamadığımızı gözler önüne serdi. Dünya genelinde sadece bir buçuk saat süren erişim sorununa rağmen çılgına dönen Kuzey Amerika'daki bazı kullanıcıların 911 acil servisi aradığı ortaya çıktı. Yangın ve doğal afet gibi durumlarda vatandaşların başvurduğu bir numara olan 911'i defalarca arayan kullanıcılar Facebook'a olan erişimin ne zaman geri geleceğini sordu.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Hacker saldırısı yüzünden defalarca kez çöken Sony'nin PlayStation Network oyun servisi nedeniyle de kullanıcılar daha önce 911 hattını aramıştı.