Facebook’a fotoğraf yükleyenler dikkat

Facebook’a fotoğraf yükleyenler dikkat
Güncelleme:

Facebook'un iPhone uygulaması, fotoğraf paylaşmayı sevenleri sevindirecek bir yenilikle güncellendi!

Çoğumuz fotoğrafçı olmasak da, mobil uygulamaların sunduğu fotoğraf geliştirme seçenekleriyle fena olmayan sonuçlar elde edebiliyoruz. İşimizi kolaylaştırıp önümüzden çekilmek isteyen Facebook ise iOS’taki uygulamasında yeni bir fotoğraf geliştirme işlevi sunmaya başladı.

Facebook uygulaması, fotoğraf çekip paylaşmaya çalıştığınızda size onun ışık, gölgelendirme ve netlik gibi ayarlarını tek bir kaydırma çubuğuyla düzeltmenize izin veriyordu. Ancak bunu elle yapmanız gerekiyordu. iPhone’daki Facebook uygulamasında ortaya çıkan yeni işlev ise fotoğrafı otomatik olarak geliştirerek size kişiselleştirme olanağı tanıyor. Böylece ne kadar efekt uygulayacağınız konusunda kararsız kalma sorunundan kurtuluyorsunuz.

Yeniliğin Android’deki Faceobook uygulamasına da yakın gelecekte gelmesini bekleyebiliriz. Fotoğrafları filtrelemenize izin veren tek sosyal uygulama elbette Facebook değil. Twitter, yakın geçmişte filtreleme arayüzünü yenilemişti. Snapchat, çift filtreleme yapmanıza izin verirken Instagram, filtrelerinin arasına 5 yeni filtreyi henüz eklemiş bulunuyor. Google+ ise Facebook’takine benzer bir otomatik geliştirme işlevini bir sene önce sunmaya başlamıştı.