Facebook'ta chat odalarına dönüş

Facebook'ta chat odalarına dönüş
Güncelleme:

Facebook yeni uygulamasıyla chat odalarına geri dönüşü başlattı.

Fecebook, kullanıcıları belli ilgi alanları üzerinde bir araya getirmeyi hedefleyen yeni bir uygulama sundu. 'Rooms' adı verilen uygulama, şu an için sadece iOS cihazlarla uyumlu

Facebook, sosyal etkileşimi artırmayı amaçlayan yeni bir uygulama duyurdu. Rooms, belli bir konu üzerinde tartışmak ve paylaşımda bulunmak isteyen kullanıcıları bir araya getirecek. Bir kullanıcı tarafından oluşturulacak odada, seçilen konu hakkında fotoğraf ve video paylaşımı yapılabilecek.

Rooms'un ürün müdürü Josh Miller, internet kullanıcılarını 90'lı yılların forum alışkanlığına döndürmeyi amaçladığını belirtti. Forum görevi görecek odalarda toplanacak kullanıcılar, takma adlar kullanacak ve mesaj tahtaları ile chat odalarında bir araya gelecek.

Miller, 'mobil cihazlarla giderek daha fazla vakit harcayarak, internetin gerçek hayatta tanımadığımız insanlarla aramıza mesafe koyduğuna dair inanış doğduğunu' ifade ederek, Rooms sayesinde ortak ilgi alanı paylaşılan insanlarla bir araya gelebileceğimizi söyledi.

FACEBOOK ÜYESİ OLMAK GEREKMİYOR

Rooms, Facebook'tan ayrı bir uygulama olarak sunulurken, indirdikten sonra kullanmak için Facebook üyeliği gerektirmiyor. Takma ad kullanılabilmesi ise Rooms ile Facebook arasındaki en büyük fark olarak beliriyor. Kullanıcılar, yer aldıkları her forum için farklı kullanıcı adı oluşturabilecek.Davetlerle odalara giriş yapacak olan kullanıcılar, davetlerin ekran görüntülerini çekip göndererek de odalara dahil olabilecek.

Rooms, kullanıcılara kamuya açık veya özel forumlarda görüşme imkanı verecek. Davet sistemi, herkese açık ve özel odalar için kullanılacak.

Facebookun Creative Labs birimi tarafından hazırlanan Rooms, sosyal ağın sadece reklam gelirlerine odaklanan imajını düzeltmeye çalışıyor. Facebook aynı zamanda, Rooms'u kullanarak, Twitter'ın öne çıktığı gerçek zamanlı tartışmaları da kendine yöneltmeyi amaçlıyor. Facebook, artan mobil kullanıcıları sayesinde akıllı telefon ve tabletlere harcanan zamanı kendisine yöneltmeyi umuyor.

Rooms, ilk olarak sadece iOS cihazlarına uyumlu olarak sunuldu.