Facebook'ta iğrenç tuzak

Facebook'ta iğrenç tuzak

13 yaşında bir kızın Facebook'tan tanıştığı üniversite öğrencisinin tecavüzüne uğradığı öne sürüldü

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 13 yaşında bir kızın, Facebook'tan tanıştığı üniversite öğrencisinin tecavüzüne uğradığı öne sürüldü.

Sandıklı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 8'inci sınıf örgencisi olan R.B. sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta A.S. ile tanışıp arkadaş oldu. 20 yaşındaki AKÜ Meslek Yüksekokulu öğrencisi A.S., 13 yaşındaki kızı motosikletine bindirip Sandıklı ilçesi Tepekent mevkiinde kullanılmayan bir eve götürdü. Evde R.B.’ye tecavüz eden A.S., “Hamile kalmaman lazım. Buluşalım, sana ilaç vereceğim” diyerek tekrar çağırdı.

Olaydan bir hafta sonra Dedelipınar mevkiindeki başka bir evde küçük kıza ikinci kez tecavüz eden A.S.’nun arkadaşı 25 yaşındaki H.A. ise kamera ile görüntü aldı. A.S., olaydan sonra 13 yaşındaki R.B.’yi sürekli telefonla arayıp, “Kimseye söyleme. Hayatını karartırım. Kamera görüntüleri elimde. Rezil ederim seni” şeklinde tehdit etti.Küçük kız başından geçen olayı sınıf arkadaşına anlatınca olay okulda rehber öğretmene intikal ettirildi. Rehber öğretmen yaşananları kızın ailesine aktarınca aile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulundu.

Yakalanan A.S. ve ona yardım eden H.A., Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece A.S. "küçük yaştaki kıza cinsel istismar ve tecavüz", arkadaşı H.A. ise "yardım ve yataklıkta ile olayı görüntülemek" suçundan tutuklanarak Sandıklı Cezaevi’ne gönderildi.