Facebook'tan Erdoğan'a hakarete 2 yıl hapis !

Facebook'tan Erdoğan'a hakarete 2 yıl hapis !

Başbakan Erdoğan hakkında hakaret eden Facebook kullanıcısını ihbar yaktı...

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Elektronik Şube Müdürlüğü’ne geçtiğimiz Haziran’da yollanan bir ihbar mailinde Burak Ş. isimli facebook kullanıcısının düzenli olarak Başbakan’a hakaret ettiğini, Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine de katıldığı, oturduğu mahallede sürekli olarak İslam ve hükümet aleyhine propaganda yaptığı belirtildi.

Vatan gazetesinden Gülçin Acar'ın haberine göreİhbarcı, ‘lütfen biri bu vatan hainini durdursun, her gün bu küfürleri görmekten ben utanıyorum’ ifadeleri kullandı.

“Siyasi idare sorumlu”

Emniyet tarafından başlatılan soruşturmada IP numarasından tespit edilen kullanıcının “Tayyip cami duvarına işedin” yazılı fotoğrafı paylaştığı tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadesine başvurulan Burak Ş.(24), ifadesinde paylaşımın kendisine ait olduğunu belirterek, “Hükümet, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Başbakan aleyhine bir propaganda yapmış değilim. Sadece siyasi düşüncemi açıklamak istedim. Bu paylaşımları yaptığım tarihte Gezi Parkı eylemleri de devam ediyordu. Ben de bu ülkenin içinde bulunduğu durumdan ve bu olaylardan siyasi idareyi sorumlu tuttuğum için paylaşımlar yaptım” dedi.

2 yıla kadar hapsi istendi

Savcılık soruşturması sonucunda Başbakan Erdoğan’ın ‘mağdur’ sıfatı ile yer aldığı iddianamede, ‘şüpheli’ Burak Ş. hakkında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.