Fakirler için dağıtılan kömürler...

Fakirler için dağıtılan kömürler...

Üzerinde satılamaz kaydı bulunan kömürlerin maddi durumu iyi olan kişilerin apartmanından çıkması kaymakamı isyan ettirdi.

Şarköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yoksul ailelere dağıtılan ve üzerinde “satılamaz” kaydı bulunan kömürün maddi durumları iyi olan kişilerin apartmanında çıkmasına isyan eden Kaymakamı Zekeriya Güney “Vakıf memurlarımız apartmanda tek tek çaldığı kapılara sorduğunda, kimse kömüre sahip çıkmadı” dedi.

Kaymakamlık yoksullara dağıttığı kömürlerin satıldığı ihbarları üzerine, belediye hoparlörlerinden anonslar yaptırarak uyarıda bulundu. Kaymakam Zekeriya Güney, kendilerine gelen ihbarları değerlendirdiklerini, zengin kişilerin oturduğu bir apartmana giden vakıf görevlilerinin, vakıf tarafından verilen torba kömürü bulduğunu belirterek, “Maalesef bu apartmanda, üzerinde 'satılamaz' kaydı bulunan kömürün kime ait olduğu sorulmasına rağmen, sahiplenen çıkmadı. Vatandaşlar sağda solda konuşuyorlar ama, bize kimlerin kömürü sattıklarını isim olarak vermiyor. Biz anonslar yaptırarak bu kömürlerin satılamayacağını duyuruyoruz. Verdiğimiz kömürleri satan kişileri tespit ettiğimiz takdirde, bizden bir daha her hangi bir yardım alamayacağı gibi, satan ve alan kişiler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Konuyla ilgili yaptırılan anonslarda ise şu ifadelere yer verildi:

“Şarköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca, yoksul vatandaşlara ısınma maksatlı dağıtımı yapılan kömürlerin, ikinci şahıslara verilmesi, bağışlanması, satılması kesinlikle yasaktır. Kömür dağıtımı sonrasında, kömür teslimatı yapılan aileler sık sık kontrol edilerek, hanesinde bulunması gerekli kömür miktarından az veya hiç kömür bulunmayan kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Kömürü satın veya devir aldığı tespit edilen kişiler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Şarköy Kaymakamlığı, ilçe genelinde, belde ve köyler dahil belirlenen 750 aileye torbalar halinde 2 ton kömür yardımında bulunuyor. Vakıf yetkilileri, evlere kadar teslim ettikleri kömürlerin, yoksul aileler tarafından satılıp satılmadığı kadar, yanıp yanmadığının, kalitesinin de kontrol edildiğini ifade ediyor. Vakıf ayrıca, vatandaşların toplu olarak bulunduğu, kahvehane, otobüs garı gibi yerlere de kömürlerin satılması ve alınmasının yasak olduğunu belirten uyarıcı yazılar asıyor.