Fatem Tanıtım Günleri Etkinlikleri Düzenlenen Sergi İle Başladı

Fatem Tanıtım Günleri Etkinlikleri Düzenlenen Sergi İle Başladı

Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve FATEM tanıtım günleri sergisi etkinlikleri düzenlenen...

Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve FATEM tanıtım günleri sergisi etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Türkiye Gazetesi köşe yazarı gazeteci Hikmet Köksal, il protokolü, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinliklerin ilk gününde kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştiren Erzincan Valisi Süleyman Kahraman öğrencilerin hazırladığı TÜBİTAK ortaöğretim araştırma projeleri ve alanlarında yapılan 35 projeyi inceledi, projeler hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Programda Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen proje kapsamında evinin tadilatı ve doğalgaz dönüşümü yapılan görme engelli ve yardıma muhtaç bir vatandaşımıza yapılan yardımlarda desteklerinden ve ziyaretinden dolayı öğrenciler tarafından Vali Kahraman'a günün anısına ziyaretten bir karenin bulunduğu fotoğraf hediye ettiler.

Programda bir konuşma yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, geleceğimizin Türkiye'sini oluşturan öğrencilerin bilimsel çalışmaların içerisinde yer alarak çok önemli projeler ürettiklerini belirterek öğrencilerimize gereken destek verildiğinde çok daha önemli projelere imza atacaklarına inandığını ve bu tür projelere de her zaman destek vereceğini belirtti.

Kaynak: İHA