Fatih Erbakan, Viyanada

Fatih Erbakan, Viyanada

Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan:

VİYANA (AA) - Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, İslam dünyasının küresel bir algı operasyonu ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "İslam'ı terör dini, Müslümanları ise terörist ve kafa kesen gaddarlar olarak göstermeye çalışıyorlar" dedi.

Erbakan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da uluslarası öğrenci derneği WONDER'de düzenlenen etkinlikte konuştu. İslam dünyasına yönelik küresel tehditlerin artarak devam ettiğini söyleyen Erbakan, siyonizm tarafından yürütülen ırkçı emperyalizmin İslam dünyasına yönelik en büyük tehdidi oluşturduğunu ve İslam'ın, kaba kuvvet ve sömürü düzenine karşı hak ve adaleti öngören adil düzeni savunduğu için tehdit olarak görüldüğünü vurguladı.

İslam dünyasının küresel bir algı operasyonu ile karşı karşıya olduğuna işaret eden Erbakan, "İslam'ı terör dini, Müslümanları ise terörist ve kafa kesen gaddarlar olarak göstermeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Erbakan, Avusturalya'da bir kafede gerçekleştirilen baskının dünya siyonizminin alışıldık tiyatrolarından birisi olduğuna dikkati çekerek, "Biz 'Müslümanları değil radikallerle uğraşıyoruz' diyerek İslam'a ve Müslümanlara saldırıyorlar. Dikkat edin haberlerde hep 'İslamcı teröristler ve Cihatcılar' gibi kavramı sıklıkla kullanıyorlar. Bir zamanlar El Kaide vardı. Gitti El Kaide, geldi IŞİD. Mossad ve CIA, El Kaide öcüsüyle Irak ve Afganistan'ı işgal ettirdi. Şimdi yeni kukla IŞİD'ı ortaya çıkardılar. Bunlar İslam dünyasını bölmek ve parçalamak için ortaya konulan senaryolardır" diye konuştu.

Erbakan, küresel düzene karşı çıkanların veya çomak sokmak isteyenlerin darbelerle görevden uzaklaştırıldığını savundu.

Gazetecilerin "paralel yapı operasyonlarına" ilişkin bir soru üzerine Erbakan, şunları söyledi:

"Hak ve hukuk çerçevesinde her şeyin yapılması lazım. Kimsenin hakkının yenmemesi lazım. Herkese adil davranılması lazım. Eğer bir kimse sabit ve somut delillere dayalı suç işlemişse o kişi ile ilgili gereken tabiki yapılır. Ama somut bir delil yoksa sabit bur suçu yoksa hiç kimseye bir haksızlık yapılmaması lazım. İnşallah bütün davalarda kısa sürede adalet yerini bulur."