Fatih Koleji’nde ücretsiz okumak isteyen öğrencilere fırsat

Fatih Koleji’nde ücretsiz okumak isteyen öğrencilere fırsat

Fatih Eğitim Kurumları bünyesindeki kolejlerde ücretsiz ya da burslu okumak isteyenler için 7 Mart Cumartesi günü ilköğretim, matematik, Türkçe (İMATO) sınavı yapılacak. Sınav matematik ve Türkçe branşlarında olacak. Sınava girmek isteyen...

Fatih Eğitim Kurumları bünyesindeki kolejlerde ücretsiz ya da burslu okumak isteyenler için 7 Mart Cumartesi günü ilköğretim, matematik, Türkçe (İMATO) sınavı yapılacak. Sınav matematik ve Türkçe branşlarında olacak. Sınava girmek isteyen öğrenciler okulun internet sayfasından başvuru yapabilecek. Bu sınavda maddi durumu olmayan fakat başarılı olan öğrencilere ücretsiz eğitim alma imkanı sağlanacak.

Fatih Koleji’nde okumak isteyen öğrenciler için 7 Mart’ta sınav yapılacak. 6 ve 7. Sınıflar için saat 10.00’da, 4 ve 5. Sınıfların sınavı da 13.00’da olacak. Sorular Fatih Eğitim Kurumları matematik, Türkçe ve 4. sınıf zümre öğretmenlerinden oluşan bir komisyon tarafından hazırlanacak. Öğrencilere kategorilerine ve okumakta oldukları sınıfta müfredata göre gelinen yerden ve önceki sınıflara ait tüm matematik ve Türkçe konularından soru sorulacak. Sınav kitapçığı sınavdan sonra öğrencilere verilecek ve cevaplar internet sayfasında yayınlanacak. Sınava girecek öğrenciler, okullarından yapılacak kayıt ya da velilerinin onayıyla bireysel başvuru yapabiliyor.

Sınavda başarılı olan öğrenciler Fatih Eğitim Kurumları’nda burslu okuma fırsatı yakalayacak. Farklı illerde yapıldığı için her ilin ödülü farklı olacak. Her ilde dereceye giren öğrencilere okullarda burslu okuma imkanı sağlanacak.

Fatih Koleji’nde okumak isteyen öğrenciler bu sınava göre alınıyor. Belli bir net barajı var. O barajı geçen öğrenciler okula kayıt yaptırabiliyor. Başarılı ancak maddi imkanı olmayan öğrencilere de bu sınavla ücretsiz eğitim alma imkanı sağlanıyor.

CİHAN