Fatih Projesi Kapsamında Öğrencilere Tablet Dağıtıldı

Fatih Projesi Kapsamında Öğrencilere Tablet Dağıtıldı

Konya'da Eğitimde Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtımı gerçekleştirildi.

Konya'da Eğitimde Fatih Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtımı gerçekleştirildi.

Selçuklu Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi. Tablet dağıtım törenine, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tablet bilgisayarların dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "İlk defa 2010 yılında başlatılan Eğitimde Fatih Projesi, okullarımızda bilişim teknolojileri araçlarının daha etkin ve verimli kullanılması amacını güden, dünyanın en büyük eğitim projelerinden biridir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından desteklenen bu proje sayesinde bütün okullarımıza LCD panel etkileşimli tahta ve internet altyapı ağı kurulacaktır. Yine proje kapsamında her öğretmen ve öğrencimize tablet bilgisayar verilecektir. Bugün geldiğimiz aşamada ilimizde, 110 ortaöğretim kurumumuza 2 bin 429 adet etkileşimli tahta, 110 adet çok fonksiyonlu yazıcı, 110 adet doküman kamera ve 4 bin 36'sı öğretmenlere 17 bin 789'u öğrencilere olmak üzere toplam 21 bin 825 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılmıştır" dedi.

Gürsoy, öğrencilere "EBA" olarak bilinen Eğitim Bilişim Ağı'nın alt yapısını iyi incelemelerini ve bu dağıtılan tabletlerden eğitim adına en iyi şekilde faydalanmaları gerektiğini de söyledi. Peygamber Efendimizin, "İlim Müslüman'ın yitik malıdır" hadis-i şerifini de anımsatan GÜRSOY, ilim yolunda daha hızlı ve önde olmak için teknolojinin gereklerini yerine getirmemiz gerektiğini de sözlerine ekledi.

Selçuklu Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tablet bilgisayarlarını, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'un ellerinden aldı.

Kaynak: İHA