'Fatih' tablet Türkiye'de üretilecek !

'Fatih' tablet Türkiye'de üretilecek !
Güncelleme:

Başbakan Erdoğan'ın Fatih Projesi'ne Türkiye'de üretim zorunluluğu getirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti'nin seçim kampanyasında gündeme gelen Fatih Tabletleri ihalelerini alacak olan firmalara Türkiye'de üretim yapma zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Bakan Ergün, bu ürünler için oluşacak sektörün 7,5 milyar dolar olacağını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde vatandaşlara verdiği vaatlerden biri de ,"Fatih projesi" kapsamında okullarda her öğrenciye ücretsiz tablet bilgisayar cihazının verilmesiydi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, tablet bilgisayar ihalesini alacak olan firmaların Türkiye'de üretim yapma zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Ergün, bu ürünler için oluşacak sektörün 7,5 milyar dolar olduğunu belirtti. Ergün, ihaleyi alacak olan firmaların Türkiye'de üretim yapmasıyla bu sektörlerin ülkemizde gelişeceğini ifade ederek, tablet üretiminin bu sektöre itici güç katacağını söyledi.

İŞİ YAPABİLECEK FİRMALAR VAR
Bakan Ergün şöyle konuştu, "Fatih Projesi kapsamında dört yıl içinde yaklaşık 16 milyon öğrenciye bir tablet bilgisayar verilecek. Ücretsiz dağıtılacak e-kitabın Türkiye'de üretimini zorlayacağız. 10-20 milyon tablet çıkaracağız. Bu yerli üretim için fırsat. Kamunun gücü kullanılarak bu ihaleler sayesinde bu sektörde itici bir güç elde edilecek. Bu tür ürünlerin üretilmesi için yerli üretimi özendirmemiz lazım. Bu ihalelere girecek firmaların burada üretim yapma zorunluluğu getireceğiz. Türkiye'de bu işi yapabilecek 8-10 firma var. İsterse yabancı firma gelir bizim ülkemizde üretir. Bu tabletlerin biri ortalama 500 dolar. Yaklaşık 7.5 milyar dolarlık bir pazar var. Kendimiz üretirsek çok daha uygun fiyatta olur. Eğer bu ihaleye girecek firmaları Türkiye'de üretim yapmasını sağlarsak bu teknolojinin gelişmesi için de itici güç olur" dedi. (Yeni Şafak)