Fatih Terim: Gruptaki şansımız devam ediyor

Fatih Terim: Gruptaki şansımız devam ediyor

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda ile 1-1 berabere biten maçın ardından yaptığı açıklamada, gruptaki şanslarının devam ettiğini söyledi.Fatih Terim 1-1 sona eren Türkiye - Hollanda maçının ardından değerlendirmelerde bulundu....

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda ile 1-1 berabere biten maçın ardından yaptığı açıklamada, gruptaki şanslarının devam ettiğini söyledi.

Fatih Terim 1-1 sona eren Türkiye - Hollanda maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

'ŞANSIMIZI KOVALAYACAĞIZ'

Terim, 1. dakikadan 96. dakikaya kadar aynı oyun düzenini sürdürdüklerini belirterek, "Bizim yerimize Hollanda oyun sisetimini değiştirdi. Özellikle son 20 dakikada onlar değiştirdiler. Sneijder'in attığı şut Huntelaar'a çarparak son dakikada gol oldu. Açıkçası Hollanda ile oynamak çok kolay değil. Dünya üçüncüsü bir takımdan bahsediyoruz. Kalemizde pek faza pozisyon görülmedi. Biz her tarafı iyi kapattık. Buna rağmen oyuncuları kutluyorum. 5 puan biz, 7 puan Hollanda. Biz, Kazakistan ve Çek ile dışarıda oynayacağız. Fakat 3 tane maç ise içeride olacak. Bugün Türk futbolu kaybetmiş olsak da batmayacaktı, kazansak da batmayacaktı. Futbolumuzun iyiye gitmesi yönünde belirli sorunların halledilmesi gerekiyor. Gruptaki şansımız devam ediyor. Bunu son ana kadar kovalayacağız. Daha doğrusu şansımızı zorlayacağız." dedi.

'TAKIMIZI BEN ÇOK BEĞENDİM'

Fatih Terim, haziranda Kazakistan maçına gideceklerini söyledi. Milli Takımın oyununu çok beğendiğini söyleyen Terim, şunları söyledi: "Dünyanın en önemli takımı Hollanda ile oynadık, berabere kaldık. Biz 3 puanı almış olsaydık durum çok farklı olacaktı. Futbolcularımız akılcı, ne söylenmişse ve ne çalışılmışsa müthiş bir şekilde nerede ise doldur boşaltın haricinde rakibe fırsat vermeyen, pozisyon dahi vermeyen bir takım var. Sonuç itibariyle bu kadar sorunu olan Türk futbolundan böyle ortaya çıkan bir Türk Milli Takımı'nın bence takdir edilmesi lazım. Hep beraber bunu düzeltirsek iyi şeyler bizim olacak."

'FUTBOLCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM'

Genel olarak oyuncuların bir bütün olarak bir oyun sergilediklerini söyleyen Terim, "Bir saniye dahi hata yapsak Hollanda'nın affetmeyeceğini biliyorduk. Bu açıdan görevlerini yerine getiren futbolcularımızı tebrik ediyorum ve kutluyorum. Hem güven ve iddiasını sürdüren bir takım olarak şu an buradan 1-1 ile ayrılmak bizim için elemenin matematiksel devam ettiğini gösteriyor. Takım bir bütün halinde oynadığı zaman güzel bir sonuca ulaşıyoruz. Biz oynayarak ve gol atarak berabere kaldık. Aslında bizim ciddi pozisyonlarımız da var. Bizim gruptan çıkmak için yüzde veremem. Ama ümit ediyorum ki ülkemizdeki maçlar kolay geçmeyecek. Bu açıdan şansımız son ana kadar gruplarda devam ediyor." ifadelerini kullandı. CİHAN