Fatihte esrarengiz cinayet

Fatihte esrarengiz cinayet

Fatih'te akşam saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırıda Tacikistan uyruklu bir kişi hayatını kaybetti. Öldürülen kişinin, Tacikistan'da 'Grup 24' isimli muhalif örgütün lideri Umarali Kuvatov olduğu iddia edildi. Polis, Tacikistan uyruklu...

Fatih'te akşam saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırıda Tacikistan uyruklu bir kişi hayatını kaybetti. Öldürülen kişinin, Tacikistan'da 'Grup 24' isimli muhalif örgütün lideri Umarali Kuvatov olduğu iddia edildi. Polis, Tacikistan uyruklu olduğu öne sürülen saldırganın yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Olay, Fatih'te Molla Gürani Mahallesi Simsar Sokak'ta saat 22.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, ülkesinden ayrıldıktan sonra Türkiye’ye yerleşen Umarali Kuvatov, arkasından yaklaşan bir kişinin kafasına sıktığı tek kurşunla hayatını kaybetti. Silahlı yaralama haberi üzerine olay yerine gelen ambulans ekiplerinin ilk incelemesinde Kuvatov'un öldüğü belirlendi. Bölgeyi emniyet şeridi ile çeviren polis, yaya olarak kaçtığı belirtilen ve Tacikistanlı olduğu öne sürülen saldırganın yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Öldürülen kişinin Tacikistan'daki 'Grup 24' isimli muhalif örgütün lideri Umarali Kuvatov olduğu iddia ediliyor. Olay Yeri İnceleme polislerinin çalışmalarının ardından Kuvatov'un cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis ekiplerinin saldırganın yakalanması amacıyla başlattığı çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Umarali Kuvatov, kendisine yapılan baskılar neticesinde 2012 yazında Tacikistan'ı terk ederek 'Grup 24' adında bir muhalif hareket başlatmış, sonra da İstanbul'a gelmişti. Bu hareketin yetkilileri, uluslararası basında Tacikistan hükümetini keskin şekilde eleştiriyor. CİHAN