Fatsa’da Ketem Açılışı

Fatsa’da Ketem Açılışı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hizmete açıldı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hizmete açıldı.

Dumlupınar Mahallesi Reşadiye Caddesi Aydemirler İş Hanı'nda bulunan Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi KETEM Birimi'nin açılışına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KETEM'in açılışında konuşma yapan Fatsa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, "Bilindiği gibi çağımızın büyük sağlık sorunlarından biri olan kanserle mücadelede, ön önemli husus erken teşhis olup açılışını yaptığımız merkezimizde Fatsa ilçemizle birlikte Kumru, Korgan, Çatalpınar, Çamaş, Aybastı ve Kabataş ilçelerinde de bu amaç doğrultusunda eğitim, tarama testleri ve mammografi cihazı ile hizmet verecektir. Erken Teşhis hayat kurtarır prensibiyle yola çıkarak kurtaracağımız bir canın bile değerinin ölçülmeyeceği aşikardır. Bu kutsal hizmetin verilmesinde destekleri için öncelikle İlçe Kaymakamımız Mehmet Yapıcı ve hizmet binamızı bizlere bedelsiz tahsis eden Hamide Aydemir hanımefendiye teşekkür ederim. Ayrıca Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri Birimi donanımlı aracı ve personeli ile faaliyete geçecek olup evde bakıma ihtiyacı olan hastalarımıza hizmet vermeye başlayacaktır. KETEM ve Evde Sağlık Hizmet Birimiz herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İkinci konuşmayı açılış programında Ordu İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, "Ordulu vatandaşlarımızın sağlığını nasıl koruyabiliriz, biraz daha nasıl genişletebiliriz, sağlıklı olarak hayatlarını devam ettirmeleri için neler yapabiliriz bunların hep uğraşı içerindeyiz. Sağlık çalışanlarımız bu yönde hizmet etmeye çalışıyor. Fatsa ilçemizde bu birimizin açılması gerçekten çok anlamlı ve gerekli. Bizlere bu yere bağışlayan Aydemir ailesine çok teşekkür ediyorum. Hanımlarımıza yönelik bir hizmet verilecek burada. 30 ile 70 yaş arasında ki bütün bayanlarımızı, 50 ile 70 yaş arasındaki bütün beyefendileri biz burada ağırlamak istiyoruz. Yaş gruplarına uygun burada kanser taramalarını yapmak istiyoruz. Burada danışmanlık yapıp konular hakkında bilgiler vermek istiyoruz. Buradaki personelimiz vatandaşları bekliyor. Herkesin buraya gelip ücretsiz şekilde taramalarını yaptırmasını istiyoruz" diye konuştu.

KETEM'e kendi iş hanlarında ücretsiz yer tahsisi yapan Aydemir ailesi adına konuşma Yapan Hamide Aydemir ise yaptığı konuşmada, "Her türlü halka yapılabilecek yardımlarda aile olarak çok duyarlılık gösteriyoruz. KETEM merkezimize de burada bir yer tahsis ettik. İnşallah burada yapılan tedaviler bu hastalıkları önceden engellerde bizlerde memnun oluruz. Aile büyüklerime ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Daha sonra KETEM merkezine iş hanlarında yer tahsis eden Aydemir ailesine Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı teşekkür belgesi verdi.

Program açılış kurdelesinin kesilmesi ile devam ederken, protokol üyeleri KETEM'i gezmesi ve ikram ile son buldu.