Fatsa'da uyuşturucu baskını

Fatsa'da uyuşturucu baskını

Düzenlenen operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 46.5 kilo kubar esrar, 3 kilo 733 gram Hint keneviri tohumu ve 90 kök Hint keneviri ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, K.Ö. ve H.E. adındaki şahısların esrar maddesi kullandıkları, izinsiz ekim yaparak uyuşturucu madde elde ettikleri ve ticaretini yaptıkları istihbaratı üzerine harekete geçti. Yapılan operasyonda K.Ö.’den yaklaşık 30 gram kubar esrar maddesi ile 23 gram Hint keneviri tohumu ele geçirildi.

Aynı olay kapsamında jandarma sorumluluk bölgesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile müşterek gerçekleştirilen aramalarda da H.E.’nin ikametinde ve arazisinde 46.5 kilogram kubar esrar maddesi, 3 kilo 710 gram Hint keneviri tohumu ve 80 kök dişi Hint keneviri bitkisi elde edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şüphelilerden K.Ö. denetim altında serbest bırakılırken, H.E. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ünye Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Olaylarda toplam 46 kilo 515 gram kubar esrar maddesi, 3 kilo 733 gram Hint keneviri tohumu, 90 kök ekili Hint keneviri, 17 gram bonzai şeklinde tabir edilen uyuşturucu madde ve 5 gram uyuşturucu olduğu değerlendirilen beyaz renk tanımsız toz madde elde edildiği bildirildi.