Ferrarili müteahhit kelepçeden sıkılmış !

Ferrarili müteahhit kelepçeden sıkılmış !

Antalya'da 500 kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakılan müteahhit, elektronik kelepçenin çıkarılmasını istedi.

Antalya’da 500’e yakın kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle 14 ay cezaevinde kalan, Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ferrarili müteahhit Ahmet Sakızoğlu strese girdiği gerekçesiyle elektronik kelepçenin çıkarılmasını istedi. Talep reddedildi. Mahkeme Başkanı, yeni projelerini anlatan sanığa çok çarpıcı bir yanıt verdi, "Bizi gelecekteki projeleriniz ilgilendirmiyor. Biz geleceğe değil geçmişe bakıyoruz" dedi

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına müştekiler ile elektronik kelepçe takılarak tutuksuz yargılanan müteahhit Ahmet S. ile diğer 21 sanıktan 17’si katıldı.

Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, müşteki sayısı fazla olduğu için her duruşmada 40-50 kişinin ifadesinin alınabildiğini söyledi. İfadeye çağrılmayan 150 müşteki daha olduğunu anlatan Altuğ, önümüzdeki duruşmalarda da ifade alınmasına devam edileceğini aktardı. Sanıklar hakkında örgütsel faaliyet kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açıldığını belirten Altuğ, kimlik tespitinden sonra 32 müştekinin ifadesini aldı.