Festival Ziyaretçi Akınına Uğradı

Festival Ziyaretçi Akınına Uğradı

Uzunköprü Kanatlı Evcil Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin, Uzunköprü Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 15'ncisini düzenlediği 'Kanatlı Hayvanlar Festivali-Kaliteli Güvercin Mezatı' Banu Düğün Salonu'nda yapıldı. Kaliteli Güvercin Mezatı ile başla

- Uzunköprü Kanatlı Evcil Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin, Uzunköprü Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 15'ncisini düzenlediği 'Kanatlı Hayvanlar Festivali- Kaliteli Güvercin Mezatı' Banu Düğün Salonu'nda yapıldı. Kaliteli Güvercin Mezatı ile başlayan ve evcil hayvanların sergilendiği festivale Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen de katıldı. Festivalde bir konuşma yapan Başkan İşbilen'e, dernek yöneticileri tarafından organizasyona katkısından dolayı plaket verildi.

Festival hakkında bilgi veren Uzunköprü Kanatlı Evcil Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cem Ataçkarapınar; "Uzunköprü'de ilkini 15 yıl önce yaptığımız Kanatlı Hayvanlar Festivali her geçen yıl daha fazla katılımla gerçekleşiyor. Geçen zaman içerisinde festivalimize sadece kanatlı hayvanlar değil, kedi köpek gibi hayvanlar da sergilenmek için getirilmeye başlandığını gördük. Bu da bizleri mutlu ediyor. Ne kadar çok hayvan çeşidi olursa o kadar çok katılım oluyor. Geçtiğimiz yıl sergimizde Trakya'nın dört bir yanından getirilen yaklaşık yüzlerce hayvan sergilenmişti. Sergimize yüzlerce vatandaş da katıldı. Bu yıl geçtiğimiz yıldan çok daha fazla katılım gerçekleşti." dedi.

Başkan Ataçkarapınar, bu yıl 15'.sini düzenledikleri Uzunköprü Kanatlı Hayvanlar Festivalinin tüm Trakya'dan gelen binlerce vatandaşın katılımından dolayı çok memnun olduklarını da ifade etti.

Festivalde 60 değişik ırktan yaklaşık 1.500 güvercin ve 10 farklı ilden güvercin yetiştiricilerinin katıldığı festivalde, 300 TL’den 3000 bin TL’ye kadar değer biçilen güvercinler meraklılarına sergilendi.

Uzunköprü Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen festivale katılan Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada : "Bu tür organizasyonların yapılmasında çok büyük emeklerin olduğunun farkındayım. Önümüzdeki günlerde böyle organizasyonları sıklaştırıp ilçemiz adına artılar elde edebiliriz. Hatta bu organizasyonları daha da geliştirip ilçemize gelecek misafirlerimize görsel bir şölen yaşatabiliriz. Diğer illerden gelen misafirlerimize hoş geldin diyor organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Daha sonra dernek yönetimi tarafından Başkan İşbilen'e organizasyona katkılarından dolayı plaket takdim edildi.