Fetih Anısına Kur’an Ziyafeti

Fetih Anısına Kur’an Ziyafeti

Sinop'ta, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü dolayısı ile Sinop İmam Hatipliler Derneği(SİMDER) tarafından "Kur'an Ziyafeti" programı düzenlendi.

Sinop'ta, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü dolayısı ile Sinop İmam Hatipliler Derneği(SİMDER) tarafından "Kur'an Ziyafeti" programı düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen programa İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Müftüsü Mustafa Erkan, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın, AK Pati İl Başkanı Ali Çöpçü, MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, SİMDER Başkanı Hakkı Bafralı, AK Parti Milletvekili Adayı Nazım Maviş ve davetliler katıldı.

Yıl dönümü programında ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı ise SİMDER Başkanı Hakkı Bafralı yaptı. Bafralı yaptığı konuşmada, "Bugün dernek olarak Sinop'ta Kur'an ziyafeti programımızın ikincisini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Din eğitiminin ve Kur'an derslerinin yasaklandığı, ezanların susturulduğu, Allah demenin suç sayıldığı, iman ve Kur'an hakikatlerini anlatanların zindanlara atıldığı ve darağaçlarında sallandırıldığı dönemlerden bu günlere geldik. Bizi bu günlere kavuşturan Allah'a hamd olsun. 2007 yılında bir avuç insan ile kurulan derneğimiz siz değerli Sinopluların da katılımlarıyla hizmetlerine devam etmektedir" dedi.

İl Müftüsü Mustafa Erkan yaptığı konuşmada, "Kutlama programımızın ağırlığını bizim saadetimize, huzurumuza vesile olan biricik rehberimiz Kur'an-ı Kerim ile yapacağız. O yüce kitap mensuplarını dünyada ve ahrette huzura iletir, mutluluğa iletir" diye konuştu.

Son konuşmayı ise Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın yaptı. Dalgın yaptığı konuşmada gecenin anlam ve öneminin yanı sıra imam hatipli olmanın özelliklerinden bahsetti. Açılış konuşmalarının ardından SİMDER'in faaliyetlerini anlatan bir slayt sunumu yapıldı. Fetih programı İstanbul Fatih Laleli Cami İmamı Hafız Emrullah Akbaş, Fatih Süleymaniye Cami İmamı Hafız Ali Ağcakaya, Kadıköy Fenerbahçe Cami İmamı Hafız Numan Akbaş ve Maltepe H. Mustafa Özyağcı Cami İmamı Hafız Abdülkerim Ağcakaya'nın tilavet ettiği Kur'an ziyafeti ile devam etti. Program katılımcılara plaket sunumu ile sona erdi.

Kaynak: İHA