FETÖ Hakimi itirafçı oldu: '17 Aralık ByLock'u doğurdu'

FETÖ Hakimi itirafçı oldu: '17 Aralık ByLock'u doğurdu'

Fetullahçı Terör Örgütü hakkında itirafçı olan hakim: 17 Aralık'tan sonra haberleşmeler ByLock'tan yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanan ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen bir hâkim, gizli tanık olarak bazı itiraflarda bulundu.

Gizli tanık, örgütle üniversite sınavına hazırlık için gittiği dershanede tanıştığını ve rehber öğretmenin tavsiyesi üzerine hukuk fakültesini kazanmasının ardından cemaat evlerinde kalmaya başladığını anlattı. Gizli tanık, 17 Aralık'tan sonra haberleşmenin ByLock'tan yapıldığını ve bekârların maaşının yüzde 51'ini, evlilerin de yüzde 10'unu örgüte verdiğini iddia etti

Hâkim gizli tanığın ifadeleri özetle şöyle:
"CEMAATLE ORADA TANIŞTIM"

 

Ben lise 2. sınıfta Cemaat'e ait dershaneye yüzde 25 burs kazanarak 1 sene devam ettim. Son sınıfta da burs kazandım. Aynı dershaneye devam ettim. Hukuk Fakültesi'ni 2007'de kazandım. Okulun eğitim öğretim zamanı başladığında fakültenin bulunduğu ile gittim. Yine ismini bilmediğim Cemaat'ten bir erkek şahıs beni telefonla arayarak karşıladı. Beni bir apartman dairesine yerleştirdiler.

FETÖ Hakimi itirafçı oldu: '17 Aralık ByLock'u doğurdu'

"BURADA VATANSEVERLER GÖREV ALMALI" DEDİLER!!!

6 kişi aynı evde kalıyorduk. Harcamaları da ev abisi yapardı. Fakültede başarılı bir öğrenci idim. Son sınıfa geldiğimde ev abisi kanalı ile bir şahıs geldi. Bana 'Üniversiteyi bitiriyorsunuz, ne düşünüyorsunuz?' dedi. Hâkimlik ve savcılık fikrini söyleyince kendisi 'Buralarda vatansever insanlar görev almalı' dedi. Fakülte bittikten sonra ismini bilmediğim bir kişi beni telefonla aradı. Ankara'ya gelmemi, burada sınavlara hazırlanma imkânı olduğunu söyledi. Ankara'ya geldim.

"STAJ EVİNE GEÇTİK!"

Beni Etlik bölgesinde bir apartman dairesine götürdü. Orada benimle birlikte 6 kişi vardı. Herkes sınava hazırlanıyordu. Buraya 'Ders çalışma evi' diyorlardı. (Evde kalanların isimlerini saydı/hepsi hâkim savcı olan bu isimler meslekten ihraç edildi.) 2011'de idari yargı hâkim adaylığı sınavını kazandım, sözlü sınavı da geçtim, staj evine geçtik.

"ADLİYELERDE NAMAZ KILMAYIN"

Staj boyunca bize yardımcı olabilecek herhangi bir Cemaatçi meslek mensubunun ismi söylenmedi. Adliyelerde 'Cuma ve vakit namazı kılmayın' demişlerdi. Stajı 2013'te bitirdim. Staj döneminde eşimle tanıştım. Cemaat içerisinde Cemaat'e bağlı olan erkekler ve bayanlar evlendiriliyor. Bu çerçevede Ş.M.A. bana evlilik konusunda bir aday olduğunu söyleyip görüşme konusunda fikrimi sordu. Kabul ettim. Bir apartman dairesinde eşimle buluştum. Bu şekilde eşim ile görüştük, 2013 yılı Kasım ayında evlendik.

"17 ARALIK'TA ANLADIM"

Daha sonra beni bilmediğim bir numaradan, ismini bilmediğim bir şahıs aradı. önce görüşmek istemedim, çünkü o dönem 17/25 Aralık ve MİT TIR'larının durdurulması olayları yaşanmıştı. Ben bu olayları Cemaat'in yaptığını düşünüyordum. Bu aşamadan sonra bir terör örgütü olduğunu anladığımız Cemaat'le bağlantımızı koparmaya çalıştık. Ancak Cemaat bunu istemiyordu.

FETÖ Hakimi itirafçı oldu: '17 Aralık ByLock'u doğurdu' - Resim : 1

Sabah

Etiketler fetö itiraf ByLock hakim