FETÖ PKK birlikteliği kanıtlandı

FETÖ PKK birlikteliği kanıtlandı

Terör örgütlerinden PKK'nın tepe isimlerinden olan Murat Karayılan'ın teröristlere verdiği talimatın perde arkası ortaya çıktı.

PKK'nın sözde liderlerinden Murat Karayılan'ın, darbe girişiminden hemen önce "darbe yapacağı için askere eylem yapılmaması, polise eylem yapılması" talimatını verdiği ortaya çıktı.

Tolga Şardan bugün Milliyet'teki köşe yazısında 15 Temmuz'la ilgili çarpıcı detaylar paylaştı. Şardan, bölücü terör örgütü PKK'nın 15 Temmuz'u bildiğini ve FETÖ'yle beraber iş tuttuğunu ortaya koydu.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarıyla gündeme gelen FETÖ - PKK işbirliği iddiasında PKK'nın Kandil'deki elebaşısı Murat Karayılan'ın "darbe yapacağı için askere eylem yapılmaması, polis ve özel harekatçılara eylem yapılması" talimatını verdiği belirlendi.

İşte Tolga Şardan'ın yazısından dikkat çeken bölümler:

"...istihbarat birimleri tarafından, PKK yöneticisi Murat Karayılan'ın, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden hemen önce kendisine bağlı sözde eyalet komutanlarına "darbe yapacağı için askere eylem yapılmaması, polis ve özel harekatçılara eylem yapılması" talimatını verdiği belirlendi. Bu talimat sözde eyalet yöneticileri tarafından eylem gerçekleştirme inisiyatifini kullanabilen alt kadrolara ulaştırıldı.

Hatırlanacağı gibi, örgüt 15 Temmuz'dan hemen sonraki bir hafta boyunca eylemlerini sonlandırdı.

Ancak, darbe girişiminin başarısız olmasının hemen ertesinde yine Karayılan'dan gelen ikinci talimatta, "eski talimatın geçerli olduğu, asker ve polise eylem yapılması" istendi.

Zaten "eski talimatın uygulanması" sürecinin başlamasıyla birlikte Diyarbakır,Mardin, Van, Hakkari, Şırnak, Cizre, Yüksekova'nın yanı sıra Karadeniz bölgesi,Elazığ ve Antalya'nın Kemer ilçesinde eylemler gerçekleştirildi."

Milliyet