FETÖ'cü doktor ve öğretmen şişme botla kaçarken yakalandı

FETÖ'cü doktor ve öğretmen şişme botla kaçarken yakalandı

Edirne'de FETÖ'den açığa alınan doktor ve bir öğretmen şişme botla Yunanistan'a kaçarken yakalandı.

Edirne'de, polis ekiplerince, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen 2 kişi yakalandı. Şahısların FETÖ/PDY örgütü soruşturma kapsamında açığa alınan ve memurluktan ihraç edilen doktor ve öğretmen oldukları tespit edildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 10 Eylül 2016 Cuma günü sabah saat 05.00 sıralarında, Türkiye-Yunanistan sınırını yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2 kişi çevredeki vatandaşların ihbarı ile kıskıvrak yakalandı. Şahıslar, polis ekiplerince gözaltına alınırken, yanlarında Meriç Nehri'nde kullanılmak üzere bulundurdukları şişme bot ve kürekler de ele geçirildi.

Yurt dışına kaçmak için 12 bin 500 Euro'ya anlaşmışlar

Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilmiş ve yapılan araştırmalarda şahıslardan, H.A.'nın Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında doçent doktor olduğu ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüyle irtibatı olduğu nedeniyle 26 Temmuz 2016 tarihinde açığa alındığı, Ş.Ö.'nün ise İstanbul ili Sancaktepe Anadolu Lisesinde edebiyat öğretmeni olduğu ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüyle irtibatı olduğu nedeniyle 1 Ağustos 2016 tarihinde memuriyetten ihraç edildiği tespit edildi. Ayrıca her iki şahıs da ilk sorgularında kendilerini yurt dışına kaçırmak için İstanbul'da başka bir şahısla kendilerini kaçırmak için 12 bin 500 Euro karşılığında anlaştıklarını söyledi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İHA