FETÖ'den cezaevindeki örgüt üyelerine para yardımı

FETÖ'den cezaevindeki örgüt üyelerine para yardımı

Uşak'ta FETÖ soruşturmasında itirafçı olan iki kişi, örgütün çözülmelerin önüne geçmek için cezaevindeki üyelerine para yardımı yaptığını ileri sürdü.

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan bir kişi, 17-25 Aralık sürecinden sonra cezaevine giren örgüt üyelerinin ailelerine FETÖ yöneticilerinin para yardımında bulunarak kredilerinin kapatılmasını sağladıklarını, bu yolla örgütte çözülmelerin önüne geçilmeye çalışıldığını anlattı.

Uşak'ta FETÖ/PDY'nin "eğitim" ve "finans" yapılanmalarına ilişkin yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan ve itirafçı olan 2 kişi, örgütte 17-25 Aralık süreci sonrasında yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

Gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan FETÖ itirafçısı eski öğretmen M.Ö, polise verdiği ifadede, görev yaptığı okuldaki tüm bilgisayarların 17-25 Aralık'tan sonra formatlandığını, tüm arşivlerin silindiğini belirtti.

Polisin yapacağı operasyonlardan şu anda tutuklu bulunan okul yöneticisi C.B'nin bilgisinin olduğunu anlatan M.Ö, "Yarın kimin gözaltına alınacağını bize söylerdi. Söylediği gibi ertesi gün o kişi alınırdı. Kendisinin alınacağını duyduğunda 10 gün izne çıkmıştı." dedi.

FETÖ'nün sosyal paylaşım sitelerini yoğun olarak kullandığını kaydeden M.Ö, ifadesinde "Bizden sürekli olarak sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgüt lehine paylaşımlarda bulunmamızı, Bank Asya'ya para yatırmamızı istiyorlardı, ben ve eşim paylaşımda bulunmadığımız için C.B. tarafından azarlandık." diye konuştu.

17-25 Aralık sürecinde cezaevine giren örgüt mensuplarının yakınlarına FETÖ yöneticileri tarafından para yardımında bulunulduğunu belirten M.Ö, "Eşi FETÖ suçlamasıyla cezaevine giren bir tanıdığımla sokakta karşılaştım. Bu kişi kendisine M.T. ve C.B. isimli örgüt üyeleri tarafından banka kredilerini ödemeleri için para yardımında bulunulduğunu söyledi. Bu yolla örgütten çözülmelerin önüne geçilmeye çalışıldı." ifadelerini kullandı.

Eşiyle evliliğine örgüt yöneticilerinin karşı çıktığını, kendisini başka bir kadınla evlendirmeye çalıştıklarını, bu nedenle çalıştığı okuldan istifa ettiğini anlatan itirafçı M.Ö, "Uşak'ta örgütün evlilik işlerine C.B. bakıyordu." dedi.

FETÖ'nün elaman kazanmak için küçük esnafları kendine hedef seçtiğini belirten M.Ö, örgüt üyelerinin belirlenen esnaflardan alışveriş yapmalarının istendiği, bu yolla para kazanmaya başlayan esnafların örgüte yakınlaşmaya başladığını bildirdi.

Sözde veliaht Uşak'a geldi

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan FETÖ itirafçısı M.F.E ise Uşak'ta yapılan bazı toplantılara örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in sözde veliahtı olarak gösterilen Mehmet Ali Şengül'ün katıldığını ve Gülen'in mesajlarını doğrudan ilettiğini bildirdi.

Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra Gülen'in talimatlarının harfiyen uygulanması yönünde kendilerine baskı yapıldığını kaydeden M.F.E, "Mehmet Ali Şengül 17-25 Aralık sürecinden sonraki toplantılarda 'Hükümete Gülen'in yüceliğini ve büyüklüğünü gösterin' şeklinde konuşuyordu." ifadesini kullandı.

Batıdaki illerle doğudaki illeri kardeş il yaparak örgütün özellikle fakir ve inançlı aileleri kazanmaya çalıştığını dile getiren M.F.E, FETÖ'nün kapatılan Kimse Yok Mu Derneği üzerinden doğudaki fakir aileleri kandırdığını söyledi.

M.F.E, Uşak Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin toplantılara davet edildiğini, Müslüman olan öğrencilerin yapılan kurgu ile ilk kez Müslüman olmuş gibi kendilerine aksettirilerek örgütün İslamı yaymaya çalıştığı imajının verildiğini ifade etti.

AA