FETÖ'nün adliyedeki hain firar timi

FETÖ'nün adliyedeki hain firar timi

FETÖ’nün elebaşıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Ekrem Dumanlı gibi isimlere “kaçın” diyen o adliyedeki hainler tespit edildi. İtirafçı olan katipler, kendilerinden davalar hakkında bilgi alındığını söyledi.

FETÖ yapılanması içerisinde köstebek olarak bilinen adliye katiplerine yönelik İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 3 dalga operasyon düzenlendi. Çağlayan ve Büyükçekmece Adliyesi içerisindeki FETÖ'cüler tek tek toplandı. Çağlayan, Mecidiyeköy, Güngören, Eyüp ve Esenler grubuna bağlı 229 katip ve mübaşirin gözaltına alındığı operasyonda katip abileri olarak bilinen 23 kişi de yer alıyor.  Operasyonda FETÖ’nün elebaşları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Celal Kara, Ekrem Dumanlı gibi isimlere kaçın bilgisin veren 7 adliye imamı da polis tarafından yakalandı. Ergun S., Emrullah D., Hüseyin Ö. ve Yunus S. isimli katipler örgütün içindeki hiyerarşik yapıyı da anlattı. 

KOD İSİM KULLANIYORLAR 

Abilerin sohbet adı altında salı ve perşembe günleri kendilerinin takip ettiği davalar ile bilgiler istediklerini söyleyen katipler emniyette bir şok yaşadılar. Abi olarak bildikleri kişiler kendilerine kod isim kullandığı ortaya çıktı. 

Gizli çalışma sistemi

Katipler örgüte katılmadan önceki işlerini de anlattılar. Üniversite mezunu ancak hiçbir iş bulamayan kimi temizlik işçiliği kimi ise vasıfsız eleman arayan iş yerlerinde çalıştıklarını anlattılar. İşte FETÖ’cü katiplerin gizli çalışma sistemleri: Vasıfsız kişiler iş ve ev imkanıyla devşirilerek katip olarak adliyelere sokuldu. Toplantılar TUSKON binasının arkasındaki kız öğrenci yurdunda gerçekleştiriliyor. Örgüt evi deşifre olmaması için  bir yerden bir yere taksi kullanıldı. Salı-Perşembe her katip kendi mahkemesindeki kritik dosyaları abilere getirdi. Adliyede namaz kılmak, cumaya gitmek yasak.

Akşam